Sistemele Vodafone România pentru plata tarifelor de trecere a podurilor peste Dunăre au funcționat permanent în parametri normali în data de 1 mai 2018. Cu toate acestea, operatorul a decis să achite taxa de pod de la Fetești pentru toți clienții afectați de problema plății prin SMS.

Investigațiile tehnice efectuate de Vodafone România privind imposibilitatea utilizatorilor săi de a plăti prin SMS tariful de trecere a podurilor de la Fetești și Cernavodă în data de 1 mai 2018, între orele 19.00 și 20.38, au arătat că sistemele Vodafone Romania au funcționat permanent în parametri normali.

Imediat după semnalarea incidentului, Vodafone România a acordat tot suportul tehnic către CNAIR și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), care operează platforma pentru efectuarea plăților, pentru remedierea disfuncționalităților platformei. În perioada imediat următoare, Vodafone România va continua să acorde tot suportul către CNAIR și STS pentru analizarea situației, determinarea cauzei incidentului și evitarea producerii unor situații similare în viitor.

Cu toate că sistemele Vodafone România au fost deplin funcționale în data de 1 mai 2018, compania a decis să achite plata tarifului de trecere a podurilor de la Fetești și Cernavodă pentru clienții pentru care peajul nu a fost emis, cu scopul de a-i proteja de eventuale sancțiuni generate în această situație de disfuncționalități care nu sunt imputabile Vodafone România.