WhatsApp te lasă liniștit să faci backup tot în Google Drive atunci când vrei să transferi mesajele. Știrea panicardă că te pune Whatsapp să plătești pentru backup are însă un grăunte de adevăr.

whatsapp backup în Google Drive

Limită de spațiu pentru backup în Google Drive

Google vrea să facă bani din piatră seacă, așa că nu va mai permite oricâte back-up-uri WhatsApp în Drive. Dacă ai cont gratis, limitarea de spațiu este 15GB. Ai mai multe opțiuni: fie faci backup pe un cont gol, fie golești spațiul necesar pe contul actual, fie până la urmă ajungi să plătești Google. Depinde de fiecare utilizator și de volumul de date de pe WhatsApp și cât de important este el pentru tine. Eu am cel mult poze de la familie și o grămadă de meme-uri de pe diverse grupuri. Pot să șterg din meme sau să le mut pe computer, pe un SSD extern sau pe alte medii de stocare. Dar am neapărată nevoie de pozele de la familie, pentru alea trebuie făcut backup.

WhatsApp a început să ofere opțiunea de backup Google Drive încă din 2015. Ea era disponibilă pentru utilizatorii de Android care doreau să facă copii de rezervă ale întregului istoric WhatsApp direct pe Google Drive. Zilele trecute, WhatsApp și Google au confirmat că backup-ul nelimitat pe Google Drive se încheie în curând. Așadar, veți primi doar cei 15 GB de spațiu de stocare pe care îi primiți pe contul Google.

Dar, cum spuneam, nu este obligatoriu să plătești ceva. Pur și simplu creezi un cont nou și gratuit de Google. Sau mai ștergi din prostiile WhatsApp. Oricum, planurile de stocare Google One nu sunt rele deloc. Cam 100 de lei pe un an pentru 100GB. Sau 139,99 lei pe an 200GB. Hai că asta nu este deloc un capăt de țară, nu se compară cu 10 euro pe lună la Facebook.

Această modificare va începe mai întâi să fie aplicată utilizatorilor WhatsApp Beta începând cu decembrie 2023, apoi treptat pentru toți utilizatorii WhatsApp de pe Android începând cu începutul anului 2024.