Producătorul chinez Xiaomi a dat lovitura cu seria Mi Mix, iar la ora actuală cel mai bun smartphone prin raportul calitate/preț este Mi Mix 2 (2100 de lei cu Snapdragon 835). Dar vestea cea mai bună este că se lansează Mi Mix 2S pe 27 martie și este un super-smartphone.

Inițial, acest model a fost anunțat pentru Mobile World Congess și urma să aibă ecran cu moț precum iPhone X. După ce au apărut zvonurile că Huawei P20 va avea moț și la fel și Zenfone 5, precum și alte telefoane de la Oukitel, Ulefone și alții, Xiaomi a schimbat design-ul. Cum vedeți în poză, ecranul este întrerupt, dar nu pe mijloc, ci pe lateral, unde este camera de selfie.

Altfel continuă seria de terminale doar cu ecran mare, fără butoane pe partea frontală, Mi Mix fiind practic primul telefon de acest gen, după care au apărut toate modelele de la competiție. De asemenea, știm de ceva vreme că Xiaomi Mi Mix 2S va veni cu Qualcomm Snapdragon 845. Deci va avea putere maximă și dotări de top. Depinde și la ce preț se lansează, pentru că în ciuda fanilor Xiaomi care susțin contrariul, eu am urmări scumpirea acestor modele de la an la an. Înainte lansau flagship-ul la 350 de euro, apoi au urcat la 450 de euro, anul trecut a fost 600 de euro. Dacă cresc și ei la 750 de euro nu vor mai avea vânzările bune de altădată.

Cei de la Xiaomi au prezentat deja scorul din Antutu și este unul dintre cele mai mari de anul acesta. Pe de altă parte, atât Xiaomi, cât și OnePlus sau alții au trișat la aceste scoruri acivând mai puternic procesorul atunci când detecta un test de performanță. Din păcate activarea nu are loc și când sunt jocuri video sau aplicații intensive, așa că utilizatorul nu beneficiază de nimic, doar de iluzia unui scor mare.

Oricum, nu este un scor atât de mare, Samsung Galaxy S9+ a scos la performanță 240.000 de puncte. Sigur, e impresionant ca scor.

Curios că au mutat lansarea Xiaomi Mi Mix 2S chiar pe 27 martie, când este data anunțată pentru evenimentul de lansare Huawei P20. Probabil toți competitorii chinezi se luptă acum să concureze Huawei, unii copiind design-ul de iPhone X, alții lansând produsele în aceeași zi. Dar sunt fraieri, pentru că pe 27 martie atenția presei va fi către Huawei și abia după aceea se va discuta despre Xiaomi. Dacă ar fi avut evenimentul înainte sau după ar fi avut toată atenția presei.