XPG, furnizor de tehnologie pentru gameri și pasionați de tehnologie a extins programul de overclocking cu producătorul de plăci de bază Gigabyte. Ca urmare a lansării chipsetului Intel Z490, XPG a început testarea și overclockarea noilor sale module DDR4 cu cele mai recente platforme Z490, dar și cu platformele AMD B550.


În colaborare cu GIGABYTE, XPG Overclocking Lab (XOCL) a reușit să overclockeze modulul XPG SPECTRIX D50 DDR4 la 4800 MHz pe placa de bază GIGABYTE Z490 AORUS XTREME WATERFORCE. În urma acestui rezultat impresionant, XOCL a procedat la testarea altor module XPG DDR4 pe o serie de alte plăci de bază GIGABYTE pentru rezultate similare.

Modulele XPG DDR4 utilizate sunt: SPECTRIX D50, D60G, D80, D41 și GAMMIX D30, D10. Plăcile de bază utilizate sunt: Z490 Aorus Xtreme, Master, Ultra, PRO AX, Elite AC, Elite , Vision G, precum și AMD B550 Master, PRO AC, PRO și VisionD.

Spectrix D60G, D50, D80, D41 și GAMMIX D30, D10 sunt construite cu cipuri și radiatoare de înaltă calitate, pentru integritate, fiabilitate și stabilitate excelente, care extind efectiv durata de viață a modulelor de memorie. În plus, acestea sunt dotate cu Intel Extreme Memory Profil (XMP) 2.0 pentru a face overclockarea instantaneu și pentru a oferi stabilitate sporită a sistemului. SPECTRIX D80 are în plus distincția de a fi primul modul RGB DDR4 din lume care a utilizat un sistem hibrid de răcire lichid-aer. Folosește combinația dintre un radiator termic sigilat ermetic cu un fluid non-conductiv și un radiator termic din aluminiu, pentru a asigura o răcire termică eficientă.