XPG, furnizor de sisteme, componente și periferice pentru pasionații de tehnologie, a anunțat o colaborare cu Intel pentru realizarea unui ultrabook de 15.6” performant, subțire și ușor, certificat EVO: XPG Xenia Xe.

XPG Xenia Xe

XPG Xenia Xe

Cu un design elegant și modern, XPG Xenia Xe este construit cu un șasiu premium din aluminiu anodizat CNC și are o grosime totală de numai 14,9 mm și o greutate de 1,65 kg. Ultrabookul este echipat cu un procesor Intel Core i5-1135G7 sau i7-1165G7 din generația a 11-a, grafică Intel Iris Xe, display tactil Full HD IPS de 15.6” cu rezoluție de 1080P, precum și cu un SSD XPG PCIe Gen4 M.2 super rapid.

Echipat cu procesoare Intel Core din a 11-a generație, grafică Intel Iris Xe și fiind unul dintre puținele laptopuri din clasa sa care oferă memorie LPDDR4x 4266MHz pentru multitasking facil, utilizatorii pot fi siguri că se vor bucura de performanțe extraordinare. Combinat cu premiatul SSD PCIe Gen 4 de la XPG, care oferă o lățime de bandă dublă a canalelor de citire/scriere în comparație cu un SSD tradițional PCIe Gen 3, XPG Xenia Xe poate fi utilizat în jocuri și la crearea de conținut fără a compromite calitatea, portabilitatea și confortul.

XPG Xenia Xe este conceput pentru a fi un dispozitiv performant, care corespunde cerințelor platformei Intel EVO. Acesta asigură până la 16 ore de autonomie a bateriei, suport pentru încărcare rapidă, activare instantanee într-o secundă, Windows login, conectivitate ultra-rapidă Thunderbolt 4, tehnologie wireless avansată Intel Wi-Fi 6, un ecran tactil uimitor de 15,6”, plus difuzoare hi-fi, microfoane compatibile cu Far-Field și o cameră web IR pentru a îmbunătăți experiența de interacțiune și de participare la conferințe.

Totul la XPG Xenia Xe a fost gândit pentru a oferi un echilibru între „calitate superioară”, „șasiu subțire și ușor” și „performanță”. Dimensiunile sunt printre cele mai mici din segmentul laptopurilor de 15”, prelucrate cu precizie la 355 x 230 x 14,9 mm și o greutate de doar 1,65 kg, cu un șasiu din aluminiu foarte robust. Ecranul low-power de 15,6” este foarte luminos, are rame laterale înguste de 4,9 mm și un raport ecran-șasiu de 87%.

Disponibilitatea XPG Xenia Xe poate varia în funcție de regiune.

Suntem foarte încântați să anunțăm XPG Xenia Xe în comunitatea noastră de gaming deoarece ne păstrăm angajamentul de a oferi produse premium și de înaltă calitate. XPG Xenia Xe este un exemplu important pentru publicul nostru de a avea acces la cea mai bună tehnologie oferită de Intel”, a declarat Alex Yin, Chief Gaming Officer și General Manager la XPG. „Acest sistem este conceput pentru utilizatorii care își doresc un dispozitiv versatil, potrivit pentru orice stil de viață, cu o construcție solidă și care poate atrage atenția prin designul său elegant și simplu, oferind în același timp suficientă putere pentru orice tip de utilizare zilnică, inclusiv jocuri în mișcare sau creare de conținut.”

Am fost încântați să colaborăm cu echipa XPG la realizarea primului lor laptop subțire și ușor, Xenia Xe. Iar produsul rezultat – un design premium cu procesoare Intel din a 11-a generație și SSD-uri XPG PCIe Gen4 împreună cu cele mai bune experiențe de utilizare asigurate de platforma Intel EVO – este cu adevărat impresionant” – Joel Christensen, General Manager, Intel Systems Product Group.