Yango, aplicația rusească de transport cu mașina realizată de Yandex, care operează în prezent în 16 țări din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, s-a lansat astăzi în București. România devine astfel a cincea țară a Uniunii Europene în care serviciul este disponibil, după Estonia, Letonia, Lituania și Finlanda.
Noul serviciu oferă curse la prețuri foarte accesibile și servicii la o calitate mai bună. Călătoriile comandate prin intermediul aplicației pornesc de la prețul de 5 lei cu discount, care include rezervarea mașinii, o distanță de 3 km și o durată a cursei de 7 minute. De exemplu, o cursă din Drumul Taberei către Centrul Istoric costă circa 10 lei, în timp ce o călătorie din Piața Muncii la Pipera va fi în jur de 11,5 lei. Clienții Yango vor putea ajunge de la Aeroportul Otopeni până în centrul Bucureștiului (Piața Universității) cu aproximativ 35 lei. În prezent, plata curselor este disponibilă doar prin intermediul unui card bancar înregistrat în aplicație.
Spre deosebire de competitorii săi, aplicația Yango folosește propriul sistem de cartografiere, direcționare și navigație, precum și o distribuire inteligentă a comenzilor, pe baza tehnologiilor Machine Learning. Aceste caracteristici permit reducerea semnificativă a costurilor nete ale călătoriilor, astfel încât utilizatorii plătesc mai puțini bani pe o cursă în timp ce șoferii câștigă mai mult.
În plus față de prețurile foarte accesibile, Yango excelează la capitolul tehnologie, principalul avantaj competitiv. Compania a dezvoltat o serie de tehnologii avansate care controlează automat starea mașinii și modul de conducere a acesteia, pe care plănuiesc să le aducă și în România cât mai curând, spune Andrei Voicu, director regional Yango pentru România și Republica Moldova.
Continuând pe tema tehnologiilor proprii dezvoltate – Yandex este printre foarte puținele companii din lume care folosesc în mod real tehnologia mașinilor autonome, care se conduc singure. Mașinile noastre autonome au fost lansate deja pe drumurile publice din mai multe țări și suntem nerăbdători să lansăm aceste vehicule în România într-o bună zi”, a declarat Musheg Sahakian, Directorul de Extindere Globală al Yango.
Dacă utilizatorul introduce punctul de destinație atunci când comandă o mașină, aplicația va calcula prețul exact pe care acesta îl va avea de plătit pentru cursa respectivă. Acest preț nu se va modifica în timpul cursei, chiar dacă mașina este blocată în trafic sau șoferul va fi nevoit să urmeze o rută ocolitoare.
Yango nu are propriile mașini sau șoferi, lucrează cu parteneri locali – companii de transport. Odată cu lansarea aplicației, un centru dedicat pentru șoferi a fost recent deschis de către un partener Yango în București. În cadrul acestuia, șoferii se familiarizează cu aplicația, participă la sesiuni de training și teste, pot găsi răspunsuri la întrebările privind noul serviciu sau se pot odihni.
Ca modalitate suplimentară de control al calității, Yango permite utilizatorilor să evalueze fiecare cursă și să trimită sugestii sau reclamații serviciului de suport disponibil non-stop. Șoferii cu cele mai bune evaluări primesc mai multe comenzi, în timp ce șoferii care primesc rating-uri scăzute vor primi mai puține curse sau, în cel mai rău caz, le poate fi refuzat accesul la serviciu (temporar sau permanent).
maestre; advertorialele sunt materiale platite; nu stiu cat ti-a dat yango, insa iti garantez ca sunt multi ca mine care au ajuns la finalul calatoriei sa plateasca dublu fata de cat ar fi dat pe un taxi autohton; ceea ce se traduce in cantitate semnificativa adaugata frigiderului tau; daca ai pretentii de deontolog, urcate intr-un yango inainte de a scoate orice cuvant in online si compara serviciile. yango iti ofera un pret pe care nu-l poate justifica prin bon, chitanta sau contor (doar printr-un taximetrist analfabet care eventual mai icneste un „ng” si atat). la final te trezesti cu individul de la volan spunandu-ti: te costa atat – si nu ai ce face, pentru ca ai fost stupid si ai crezut rahaturile pe care idioti ca tine le lanseaza in media. cheers & have a green life
Demult nu am mai auzit tâmpenie de genul ăsta. Ce povestești tu este exact experiența cu un taxi, complet opusă celei cu un Yango, Uber, Bolt sau transportul civilizat. Dacă foloseai măcar o dată aplicația ai fi știut că la astea ai prețul înainte de cursă, nu la final și NICIODATĂ nu spune șoferul cât te costă. De-asta am și aprobat mizeria de comentariu, să vadă și alții ce tâmpenii debitează taximetriștii în online.