Samsung Galaxy Note 2 vine în curând să îndeplinească visele celor care vor un smartphone cu display mare, dar nu tabletă. Anul trecut, în septembrie, am fost la evenimentul Samsung unde a fost lansat Galaxy Note. Mi se pare imens pentru ce am eu de făcut și a fost păcat că venea cu Android 2.3 și nu a primit actualizare la 4.0 decât foarte târziu. Este unul din terminalele cu cea mai bună viață a bateriei, printre altele. Oricum, am fost surprins să văd multă lume cu Note în buzunar. Sigur că varianta 2 va avea succes.

Galaxy Note 2
Galaxy Note 2

Samsung Galaxy Note 2

Despre noul Note au scris câteva bloguri. O mișcare inteligentă și credibilă ar fi ca smartphone-ul pentru artiști să fie lansat cu procesor quad-core și cu Android 4.1 Jelly Bean. Sincer, nu cred că e nevoie de display de 5,5 ba chiar aș fi pariat pe un ușor downsize. Dar cine știe. Oricum, se vorbește despre un ecran cu rezoluția 1680 x 1050 pixeli, nu este încă Full HD, dar este oricum cel mai tare display posibil pentru un smartphone, celelalte sunt 720p.

Legat de evenimentul de lansare, sunt două zvonuri care se bat cap în cap, eu zic că a doua versiune este corectă. Prima zice că lansarea va fi la IFA Berlin, la cel mai mare târg de electronice din Europa. Eu o să merg sigur la IFA, dar nu cred că se lansează un smartphone acolo. Mai degrabă cred că Samsung va face un eveniment separat de lansare, Unpacked 2012, exact ca anul trecut. Ăștia zic că ar fi pe 30 august. Totuși ar putea fi un eveniment înainte de IFA, chiar la Berlin. Mai vedem 🙂
Este clar că noul Galaxy Note va avea dotări tehnice peste Galaxy S3. Și anul trecut, Galaxy Note a avut un procesor mai bun și un display mai interesant. Zvonurile vorbesc acum de mai mult RAM pentru aplicații grafice mai avansate.

În fine, alt zvon vorbește despre o cameră foto care ar putea avea senzor de 12 megapixeli sau chiar 13 mpx.

Lansarea comercială ar urma să fie deasemenea în octombrie. Se pare că Samsung va lansa Note în același timp cu iPhone 5 pentru a mai contrabalansa un succes al celor de la Apple.