Două actualizări software importante sunt aproape de lansare pentru fanii Samsung Galaxy S8, eu cel puțin pe S8+ abia aștept să le văd. Prima este legată de sistemul de operare nou Android 8.0 Oreo, care este în teste. A doua este direct de la Samsung și va permite dezactivarea butonului Bixby, pe care apeși din greșeală de 10-15 ori pe zi.

samsung galaxy s8 mini
Tare sunt curios de unde au știut rivalii de lansările Apple, de pildă Samsung că va exista un buton de Siri, să facă și ei unul. Sau Huawei despre procesorul A11 Bionic, să facă repede Kirin cu procesare neurală. Probabil de la Foxconn și din sursele pe care le au și marii “leak-eri”, care prezintă aceste detalii cu mult înainte de lansările oficiale.

Butonul de Bixby este util dacă folosești asistentul digital, dar dacă nu, te încurcă extrem. Cel puțin pe mine mă încurcă, deschide pagina de Bixby deși eu nu vroiam decât să deblochez ecranul. Este pe partea stânga tot în dreptul butonului de Power din dreapta și din greșeală apăs pe el. Sau când iau telefonul în mână, am și apăsat pe buton. În fine, dezactivarea va fi o binecuvântare.

Existau niște soluții de re-mapare a butonului, care au fost blocate de Samsung și oricum necesitau root. Să sperăm că Samsung se ține de cuvânt și să sperăm că actualizarea ajunge și în România.

Legat de Android 8.0 Oreo, iarăși este binevenit. Teoretic ar trebui să meargă totul mai bine, să crească autonomia, să crească securitatea telefonului. Este fix ce trebuie pentru Samsung Galaxy S8. Acum nu mai este cazul să vină un OS prea greoi, procesoarele sunt puternice, avem destul RAM. Doar să nu uite Samsung vreun bug prin software, dar vedem rapid după lansarea oficială.

Din testul hardware prezentat, se pare că actualizarea chiar a îmbunătățit un pic scorul, chiar dacă nu esențial. În orice caz, ambele actualizări sunt ok, sper să vină rapid. Vă țin la curent.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!