Android 12 a fost lansat oficial de astăzi, dar nici măcar telefoanele Google Pixel nu îl primesc încă. Lansarea va mai dura, iar producătorii de telefoane au anunțat ce modele primesc actualizarea și alte detalii suplimentare. Majoritatea lansează programul beta de testare.

Android 12

Android 12 pe Pixel în următoarele săptămâni

De obicei, Google lansa un Pixel nou cu Android 12. Sau măcar lansa actualizarea la Android 12 pe modelele vechi. Anul acesta totul merge însă pe dos. Noul sistem de operare va veni pe telefoanele Pixel în „următoarele câteva săptămâni”. Va fi disponibil pentru Pixel 3 și versiunile mai noi, împreună cu alte câteva, mai târziu în acest an. Compania a anunțat pe blogul său oficial Android Developers că a trimis sursa către Android Open Source Project (AOSP) și lansează „oficial” actualizarea.

Potrivit Google, va veni și pe dispozitivele Samsung Galaxy, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo și Xiaomi mai târziu în 2021, notează The Verge.

Telefoane Samsung care primesc Android 12

Samsung a lansat versiunea beta publică One UI 4 din septembrie, versiunea stabilă va fi lansată până la sfârșitul anului. Versiunea de testare este disponibilă pentru seria Galaxy S21 din SUA, Coreea, India, Marea Britanie, Germania, Polonia și China și oferă o privire asupra tuturor noilor caracteristici care vin pe telefoane Samsung.

Interfața nu schimbă prea multe lucruri din punct de vedere al designului, Samsung concentrându-se în schimb pe integrarea tuturor noilor funcții pe care Google le-a introdus în Android 12. Există modificări interesante în jurul personalizării ecranului Home Screen și a gestionării notificărilor, confidențialitate și securitate și multe altele, notează Android Central.

Dacă ne luăm după ce s-a întâmplat în trecut, Samsung va începe lansarea versiunii stabile a One UI 4 până la sfârșitul anului 2021. Este posibil ca actualizarea stabilă One UI 4 să fie disponibilă înainte de decembrie. Ca întotdeauna, flagship-urile Galaxy S vor primi mai întâi actualizarea, Galaxy S21, S21 + și S21 Ultra urmând să facă trecerea la One UI 4 bazat pe Android 12 înainte de sfârșitul anului.

Android 12 pentru telefoane Xiaomi

Xiaomi a listat noile telefoane eligibile pentru testarea în faza beta. Printre ele seria nouă Xiaomi 11T, noul Redmi 10 sau Xiaomi Pad 5. Compania a început testarea beta globală pentru Android 12 pe telefoane din seria Mi 11.

În acest moment, sunt eligibile doar Mi 11 Ultra, Mi 11 și Mi 11i. Desigur, este programul Global ROM, deci este limitat la modelele globale ale acestor dispozitive. Alte variante vor trebui să aștepte un timp mai mult, notează NotebookCheck.

OxygenOS 12 Open Beta pentru utilizatorii OnePlus

De astăzi, utilizatorii OnePlus pot vedea în premieră schimbările la nivel de experiență generală a software-ului, conform unui comunicat trimis Computerblog.ro. După integrarea recentă a codebase-ului cu ColorOS, OxygenOS 12 păstrează ADN-ul rapid și fluid, oferind în același timp o experiență îmbunătățită. Este un sistem mai stabil și mai eficient energetic, cu suport backend solid. OxygenOS 12 are o interfață de utilizare nouă și un set de caracteristici noi, aducând o experiență completă, care eficientizează task-urile de zi cu zi și pune accent pe digital wellbeing.

Anul 2020 a fost un an plin de provocări. Impactul pandemiei globale ne-a schimbat substanțial modul de viață și ne-a făcut să regândim conceptul de interconectare. În timp ce smartphone-urile îi ajută pe utilizatori să se simtă mai aproape de cei dragi, întotdeauna vor exista perspective pentru îmbunătățiri. Urmând filosofia ”burdenless”, OnePlus a optimizat OxygenOS 12 în trei aspecte: munca, odihna și jocurile, construind un spațiu dedicat relaxării.

În prezent, OBT-ul este disponibil pentru OnePlus 9 și 9 Pro. Acesta va veni pe alte modele (OnePlus 8, OnePlus 9R 5G, OnePlus 8 Pro, OnePlus 8T, OnePlus 7 Pro, OnePlus 7, OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro, Nord 2 5G, Nord 1, Nord CE 5G) prin actualizări ulterioare.

OPPO lansează sistemul de operare ColorOS 12

La scurt timp după lansarea Android 12 de către Google, OPPO prezintă noul sistem de operare ColorOS 12 (versiunea globală). Devine unul dintre primii producători de echipamente proprietare care lansează Android 12, disponibil pentru prima oară în Indonezia și Malaysia pentru smartphone-ul OPPO Find X3 Pro.

OPPO va prezenta detaliile complete despre versiunea globală ColorOS 12 pe data de 11 octombrie, în cadrul unui eveniment online ce va avea loc de la ora 12:00. Astfel, utilizatorii vor afla cele mai noi detalii referitoare la design-ul personalizabil, noile caracteristici, performanțe, dar și calendarul de lansare al sistemului ColorOS 12.

Realme 3.0 bazat pe Android 12

Realme a anunțat sosirea Realme UI 3.0, care se bazează pe noua versiune a sistemului de operare Google. Ne putem aștepta ca primele actualizări OTA să înceapă să ruleze pe 13 octombrie și Realme spune că va fi unul dintre primii OEM care își vor actualiza telefoanele la cel mai recent sistem de operare Google.

Realme UI 3.0 va ajunge mai întâi la Realme GT 5G, în timp ce recent-anunțatul Realme GT Neo2 va fi livrat cu el din cutie, notează GSMArena. A treia versiune majoră a platformei personalizate Realme ar trebui să aducă o mulțime de modificări de design la pictograme, imagini de fundal, machete și să introducă, de asemenea, noi caracteristici legate de ieșirea media și de navigare.

FuntouchOS 12 pe telefoane Vivo

Vivo tocmai a dezvăluit următoarea sa versiune de skin personalizat pentru sistemul de operare Funtouch – Funtouch OS 12. O listă cu terminale compatibile se află aici.

Mă aștept să fie anunțuri similare curând de la Nokia, Motorola, Sony sau Asus.