Asus Zenfone 3 este în pregătire, după ce compania taiwaneză a reușit să crească spectaculos pe zona terminalelor Android cu seria Zenfone 2. De altfel Asus ar fi avut probleme datorate căderii pieței de tablete Android dacă n-ar fi făcut rapid trecerea spre smartphone. Seria Zenfone a avut succes datorită combinației de specificații și preț bun, dar și datorită brandului, apreciat datorită abordărilor inedite gen Transforme, Fonepad, Zenbook și altele asemenea.
asus-zenfone 3

Asus Zenfone 3 va păstra linia de design, dar va avea o serie de tehnologii care lipseau pe seria actuală de produse. Unul ar fi senzorul de amprentă pentru deblocare, existent pe multe terminale made in China, apreciat de unii utilizatori. E mult mai simplu să pui degetul acolo decât să introduci parole, coduri, să faci desene pe ecran sau altele asemenea. Zenfone 3 va veni cu USB Type-C, noul standard USB care are o mufă reversibilă, dar care are nevoie de adaptor pentru a se conecta la portul USB clasic. Sunt curios dacă Asus va pune adaptoarele în cutie ca Huawei la Nexus 6P, sau va lăsa utilizatorii să și le cumpere singuri, precum LG la Nexus 5X.

Mă mir că Zenfone 3 nu a fost prezentat la CES 2016 deși compania taiwaneză făcea astfel de lansări anii trecuți. În 2015 a fost prezentat Zenfone Zoom, telefonul cu zoom optic de 3X, care nu a fost lansat nici pînă în prezent. Circulă un zvon că s-ar lansa totuși în curând acest model, care ar vrea să scoată din joc camerele foto de buzunar, oferind rezultate comparabile. Și Lenovo au un model similar, Vibe Shot, care chiar imită design-ul unei camere foto și are și curea de ținut pe mână ca o „săpunieră”. Dar să vedem și ce succes comercial vor avea aceste modele.

Urmează să testez zilele astea Zenfone Max, un smartphone similar, dar care integrează o baterie de capacitate mai mare. Revin cu impresii despre el cât pot de repede.

asus-zenfone-zoom