Asus ZenFone AR, smartphone-ul de top pe care eu l-am testat deja, se pregătește acum de lansarea comercială. A fost recent prezentat la evenimentul The Edge of Beyond din cadrul Computex Taiwan.

Asus Zenfone AR

Asus Zenfone AR este cel mai subțire și cel mai ușor telefon compatibil cu tehnologiile Tango și Daydream. Este primul smartphone anunțat cu 8GB de RAM, iar dotările hardware sunt foarte bune pentru a suporta tehnologiile de top. Dacă am auzit corect, nici nu va fi un telefon scump. Lansarea comercială ar fi pe 14 iunie, dacă informațiile sunt corecte.

Cei de la Google au realizat o platformă specială pentru realitatea virtuală – DayDream. Va permite experiențe VR de calitate mai bună, ca grafică și ca interacțiune, dar numai pe terminalele Android N. Vor exista niște specificații speciale pentru DayDream, iar telefoanele vor fi marcate ca fiind capabile DayDream sau nu. La fel pentru realitatea augmentată – Augmented Reality, AR. Platforma se cheamă Tango.

Performanța Asus ZenFone AR este atinsă printr-o tehnologie nouă, Asus TriCam, un sistem cu trei camere constând într-o cameră principală de 23MP, o cameră de urmărire a mișcărilor și un senzor de profunzime. Față de sistemele cu trei camere de pe alte dispozitive, designul sistemului Asus TriCam reduce amprenta camerelor pe telefon, permițând dispozitivului să fie mai ușor și mai subțire.

ZenFone AR beneficiază de procesorul Qualcomm Snapdragon 821 optimizat pentru Tango și este primul telefon din lume cu 8GB de memorie RAM. Performanțele ridicate și camerele inovatoare lucrează în conjuncție cu Tango pentru a oferi o experiență AR convingătoare direct pe telefonul mobil. Un superb ecran Super AMOLED WQHD de 5.7 inci și difuzoarele cu cinci magneți fac aplicațiile VR, jocurile și filmele mult mai imersive. Sistemul de operare Android 7.0 Nougat le permite utilizatorilor să pună în valoare telefonul prin caracteristicile sale multitasking și celelalte îmbunătățiri aduse.

Revin cu detalii și sper să văd Asus Zenfone AR la test.