Asus Zenfone, prima linie de smartphone-uri a companiei taiwaneze, a fost prezentată la CES. Au mai oferit ei diverse modele, precum Padfone, care reunește smartphone-ul și tableta, plus seria Padfone – tablete cu 3G și funcții de telefon. Dar acum scot prima serie de smartphone cu Android și sunt convins că vor avea succes. Sunt trei variante, cu ecrane de 4, 5 și 6 inch, iar design-ul și detaliile tehnice sunt foarte bune.

Asus Zenfone 6
Asus Zenfone 6

Asus ZenFone

Seria Asus Zenfone este realizată în colaborare cu Intel, care are planuri mari pe zona smartphone. Modelele au procesor Atom, cel de 4 inch vine cu Atom-ul la 1,2GHz, iar terminalele de 5 și 6 inch au un model la 2GHz (Z2580). Ambele modele de procesoare sunt dual-core (4 threads), iar terminalele au 1GB de RAM. Toate cele trei modele au Android 4.3 cu o interfață Zen UI realizată de Asus, iar pe viitor vor fi actualizate la 4.4 Kit Kat. Sunt disponibile în diverse culori. Via

Asus ZenFone
Asus ZenFone 4 – culori

Tehnologia broadband este HSPA+, iar telefoanele Asus au slot de carduri micro SD de pînă la 64GB.

Asus Zenfone 6, care pare să fie vârf de gamă, are o cameră foto de 13 megapixeli. Ecranul are însă rezoluție 1.280×720 pixeli. Aș paria însă pe autonomie mare, având o baterie integrată de 3.230mAh. Integrează și tehnologia audio SonicMasted de la Asus.

Zenfone 5 are baterie de 2.050 mAh, iar camera foto de pe spate este de 8 megapixeli. Modelul entry, cel de 4 inch, are ecran cu rezoluție 800×480 pixeli și baterie de 1.170mAh.

Prețurile terminalelor – dacă se confirmă informațiile – sunt 100 de dolari pentru Zenfone 4, 150 de dolari pentru Zenfone 5 și 200 de dolari pentru Zenfone 6 – prețuri în SUA, fără contract.

Asus ZenFone 5
Asus ZenFone 5