Asus Zenfone, prima linie de smartphone-uri a companiei taiwaneze, a fost prezentată la CES. Au mai oferit ei diverse modele, precum Padfone, care reunește smartphone-ul și tableta, plus seria Padfone – tablete cu 3G și funcții de telefon. Dar acum scot prima serie de smartphone cu Android și sunt convins că vor avea succes. Sunt trei variante, cu ecrane de 4, 5 și 6 inch, iar design-ul și detaliile tehnice sunt foarte bune.

Asus Zenfone 6
Asus Zenfone 6

Asus ZenFone

Seria Asus Zenfone este realizată în colaborare cu Intel, care are planuri mari pe zona smartphone. Modelele au procesor Atom, cel de 4 inch vine cu Atom-ul la 1,2GHz, iar terminalele de 5 și 6 inch au un model la 2GHz (Z2580). Ambele modele de procesoare sunt dual-core (4 threads), iar terminalele au 1GB de RAM. Toate cele trei modele au Android 4.3 cu o interfață Zen UI realizată de Asus, iar pe viitor vor fi actualizate la 4.4 Kit Kat. Sunt disponibile în diverse culori. Via

Asus ZenFone
Asus ZenFone 4 – culori

Tehnologia broadband este HSPA+, iar telefoanele Asus au slot de carduri micro SD de pînă la 64GB.

Asus Zenfone 6, care pare să fie vârf de gamă, are o cameră foto de 13 megapixeli. Ecranul are însă rezoluție 1.280×720 pixeli. Aș paria însă pe autonomie mare, având o baterie integrată de 3.230mAh. Integrează și tehnologia audio SonicMasted de la Asus.

Zenfone 5 are baterie de 2.050 mAh, iar camera foto de pe spate este de 8 megapixeli. Modelul entry, cel de 4 inch, are ecran cu rezoluție 800×480 pixeli și baterie de 1.170mAh.

Prețurile terminalelor – dacă se confirmă informațiile – sunt 100 de dolari pentru Zenfone 4, 150 de dolari pentru Zenfone 5 și 200 de dolari pentru Zenfone 6 – prețuri în SUA, fără contract.

Asus ZenFone 5
Asus ZenFone 5

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!