Blackberry a lansat oficial DTEK50, un model realizat în parteneriat cu TCL, practic este aproximativ identic cu Alcatel Idol 4. Deja circulă zvonuri privind DTEK 60, care ar fi un vârf de gamă cel puțin din specificații. Nu știm dacă e făcut tot de TCL.

alcatel-blackberry-dtek50

Blackberry DTEK50

Modelul care seamănă cu Alcatel Idol 4 este făcut oficial de TCL Corporation, compania chineză care produce telefoanele Alcatel. Are un ecran de 5.2 inch Full HD, procesor Qualcomm Snapdragon 617, octa-core la 1.5GHz, 3GB de RAM, 16GB de stocare internă și carduri de memorie, baterie de 2.610 mAh, Android 6.0.1, iar camera foto principală are senzor de 13 megapixeli, frontala de 8 megapixeli. Este un telefon de 300 de dolari.

Blackberry DTEK60

Versiunea care urmează fie lansată și nu a fost deocamdată confirmată oficial are specificații tehnice mai bune. Modelul are un ecran de 5.5 inch AMOLED cu rezoluție 2560×1440 pixeli, cu procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4GB de RAM, 32GB de stocare internă plus carduri de memorie, mufă USB Type-C. Bateria integrată ar fi de 3.000 mAh. Din ce găsim pe net specificațiile sunt de Alcatel Idol 4S cu mici modificări. Ar putea fi o mișcare logică, doar că nu este confirmată oficial. Prețul ar fi de 600-700 de dolari, destul de mare.

Pe de altă parte, nu știu dacă utilizatorii Blackberry ar accepta ușor această colaborare. În fond ei plăteau un premium pentru a beneficia de design, de hardware, de securitatea oferită. Vedem ce se mai anunță pe parcurs.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!