Botezat de asemenea Blackberry 9500, telefonul  mobil al Research in Motion (RIM) este de astazi prezent in oferta Vodafone. Relizat ca si competitor pentru Apple iPhone, Samsung Omnia, Nokia 5800 Xpress Music, Nokia N97 sau Samsung Innov8, precum si HTC Diamond si altele asemenea, Blackberry Storm este o incununare a eforturilor RIM de a se diferentia dupa esecul dat de Blackberry Bold, care ar fi trebuit sa aduca firma canadiana in era 3G. Atat Engadget cat si rivalii lor eterni de la Gizmodo au apreciat pozitiv Blackberry Storm. Petrecand cam 11 ore in avion la ultimul zbor din State spre Romania am luat Wired si sa fiu al naibii daca se compara cu vreo revista de la noi. Si acolo am citit despre cele doua bloguri rivale.

Faptul ca “inamicii” dau o nota buna inseamna vesti bune pentru RIM. Singurul lucru care poate fi spus negativ despre Storm este ca nu are retea WiFi. Ca si operator telecom, inteleg ideea – de ce sa iti pui singur bete in roate? Dar ca utilizator, nu mi-as dori asa ceva. Desigur, parerile sunt impartite.

(!) Video review A20e - apasă play 😉

Mai putem ridica din umeri la intrebarea: “de ce nu s-a vandut Storm la fel de bine ca iPhone? Sau Omnia?”. Ca tehnologie, este un pic peste celelalte telefoane. Specialistii spun ca sistemul de operare este mai rapid, iar sistemul de push e-mail mai bun decat ceea ce poti experimenta pe celelalte telefoane. Cu toate acestea, nu s-a vandut la fel de mult.

Este oare un telefon mobil lansat prea tarziu? Este un telefon care a prins criza? Nu pot sa stiu in momentul actual. Dar sunt curios ce succes va avea in Romania.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.