Deși Microsoft a semnalat foarte clar faptul că Windows 10 Mobile nu mai este o prioritate, Dell pregătește un smartphone care să aibă funcția Continuum, mai precis un rival pentru HP Elite X3. Deocamdată HP este creditat cu cel mai simpatic proiect de gen, dar care rămâne la fel de inutil.

dell-windows-phone

Windows Continuum permite unui smartphone cu Windows Phone să ofere o experiență similară cu Windows 10 pe desktop, dacă telefonul este plasat într-un dock special conectat la tastatură, mouse și un display. Experiența este similară, dar nu identică, iar cu exepția aplicațiilor de tip Office nu prea ai ce folosi, pentru că nu există aplicații. Totuși, ideea în sine entuziasmează și suporterii tehnologiei continuă să creadă că pe viitor nu vom mai avea laptop sau desktop, ci doar telefonul care introdus într-un dock va permite accesul la fișiere exact ca un computer.

Se pare că noul terminal Dell – nu știm dacă este doar un concept sau va fi lansat un produs final – va avea un procesor puternic de la Intel, chiar pe arhitectura X86. Mai nou și sursa și-a editat articolul și spune că proiectul este posibil să fie anulat de Dell. Pe de altă parte, este adevărat că zona asta rămâne o șansă pentru Intel.

Cei de la Intel au pierdut lupta pentru terminalele mobile, o zonă unde au intrat foarte târziu, cu produse slabe, care nu au prins la public. Pentru că domina zona de computere, Intel nu s-a grăbit să intre pe mobile. Toate telefoanele, de la cele mai scumpe la terminalele vârf de gamă, folosesc tehnologie ARM. Când a văzut că vânzările PC stagnează, Intel a revenit pe zona mobilă, dar foarte târziu

Intel nu a făcut un efort real de a lansa un procesor de nivelul smartphone, un produs care să bată la performanțe procesoarele ARM. Dar poate intra mai tare în zona mobilă datorită Windows, dacă platforma va fi adaptată la soluții mobile. Din păcate, Microsoft a tras zona de mobile iar pe linie moartă.

Așa cred și eu, că Dell lucra la acest concept, care concura HP Elite X3, dar la care a renunțat pentru că nu va exista cerere pentru așa ceva.