Zvonuri recente par să confirme ceea ce se discută de câteva luni: Galaxy Note 9 va fi lansat mai devreme, poate chiar în iunie. De asemenea, Samsung va grăbi lansarea modelelor de anul viitor, Galaxy S10 urmează să fie lansat în ianuarie la CES Las Vegas 2019, iar Galaxy X, modelul pliabil, va fi lansat la Mobile World Congress 2019, la Barcelona.  Avem și detalii hardware, dar și alte informații. Să le luăm pe rând.
Update: Tot ce știm la ora actuală despre Samsung Galaxy S10 – detalii tehnice, păreri, preț ->>

Sursa foto: Forbes

Samsung Galaxy Note 9

Despre Note 9 știm că va urma linia de design clasică și că va avea dotări hardware similare cu S9+, la fel cum a fost și în anii trecuți. Se discută iar despre adoptarea unui senzor de amprentă în display, dar alții spun că nu va fi folosit pînă la Galaxy S10. După ce Note 9 a apărut în testele de performanță cu procesor Snapdragon 845, acum s-a discutat despre un model cu Exynos 9815, un procesor care nu există încă, iar informația pare să fi fost un fake news pînă la urmă. Cifrele oferite erau peste iPhone X – ceea ce sigur Samsung și fanii săi și-ar dori – dar în realitate niciodată Note nu a avut teste peste iPhone.

Restul detaliilor par reale, ecran de 6,4 inch cu rezoluție 2960×1440 pixeli, format 18.5:9, camera foto duală de 12 megapixeli și Android 8.1. Alte informații care par exagerate sunt cei 8GB de RAM, probabil va avea doar 6 sau va exista o ediție de top cu 8GB de RAM, nu cea obișnuită. Iar bateria de 4.000 mAh ar fi un bonus, însă tradițional după eșecul Note 7 nu au mai pus baterii mari.

Note 9 ar aduce o nouă interfață Samsung, modificată, are un S-Pen nou, Bixby nou, dar se pare că și tehologii foto noi. Mai vedem pe parcurs.

Samsung Galaxy S10

De câteva săptămâni circulă informația că Samsung va devansa și lansarea Galaxy S10 și că modelul va include un ușor redesign și tehnologia de senzor de amprentă în display. Este foarte adevărat, Samsung nu mai știe acum ce să introducă pe telefoanele mobile, a cam atins maximum de tehnologie care poate fi oferită și design-ul modelelor sale pare să fie cel mai bun. Așa că e clar că nu au ce pune în următoarele modele. Se discuta despre Note 9 cu ecran cu moț, dar pare un fake news de asemenea. Nici Galaxy S10 nu va avea probabil ecran de acest gen.

Galaxy S10 va avea în US procesorul Snapdragon 855, care este așteptat să suporte tehnologii 5G cu download de 2Gbps, probabil procesorul Samsung Exynos corespunzător va fi dezvoltat similar, au fost paralele în ultima vreme, nu concurente.

Se pare că este modelul care va aduce cu siguranță senzor de amprentă plasat în ecran. Tehologia există deja și sunt companii chineze care au lansat primele telefoane cu un astfel de senzor. Aparent ele au trecut cu bine toate testele și tehnologia va fi adusă și pe modele vârf de gamă.

Legat de lansarea la CES Las Vegas, ea este plauzibilă, dar s-a mai întâmplat în trecut să fie anunțată lansarea Galaxy S la CES și acest lucru nu s-a întâmplat practic niciodată. Acolo doar o parte dintre prietenii Samsung văd primele prototipuri, nu versiuni finale.

Samsung Galaxy X

Modelul următor de flagship al Samsung, cel care va schimba industria telefoanelor, primul model pliabil, s-ar lansa în 2019. Deși mulți au zis că e posibil să îl vedem anul acesta. Dar e posibil să fie doar anunțat în 2019 și lansat în 2020. Oricum, este posibil să nu fie la fel ca ZTE Axon M, ci o tehnologie diferită, chiar pliabilă.

Ultimul zvon spune că modelul va avea trei ecrane conectate, în loc de două. Acestea s-ar putea plia sau combina pentru a obține o tabletă. În orice caz, totul depinde de funcționalitatea reală și de interfața de utilizare, altfel proiectul va eșua precum multe altele.