Că tot scriam zilele astea de Galaxy Note 7, acum avem detalii noi. Circulă pe net tot mai multe informații pe măsură ce se apropie lansarea oficială, pe 2 august.

Galaxy-Note-7-compressor

Sursa: Sammobile

Deja cam aveam toate detaliile tehnice privind Galaxy Note 7, am marcat și re-marcat schimbarea de nume. Mi-a venit ideea că vor să treacă la Note 7 direct, pentru că Apple lansează anul ăsta iPhone 7. Vor să arate că sunt la aceeași generație cu Apple, la același nivel. Desigur, s-a spus că e vorba de alinierea cu Galaxy S7. Oricum, este clar acum că vom avea anul viitor S8 și Note 8.

Cele mai noi informații despre Galaxy Note 7 arată că va avea scanner de iris. Adică, în loc să deblochezi ecranul cu parolă sau cu amprenta de la deget, la ediția asta Note vei putea debloca ecranul cu privirea. Este un factor cool, dar fac pariu că este un element de marketing aici, mai degrabă vor face o identificare facială combinată cu elemente de la retină. Nu cred că vor putea pune în telefon un scanner de retină atât de performant încât să facă o hartă a ochiului. Direcția nu este una rea, dacă vă aduceți aminte, Samsung a avut o aplicație Smart Stay, care ținea ecranul deschis când citeai. Cam dădea rateuri, așa că au renunțat la ea pe parcurs. Probabil senzorul ăsta readuce ceva și din tehnologia Smart Stay care identifica privirea utilizatorului.

Al doilea detaliu prezentat zilele astea se referă la USB Type-C. Eu îmi aduc aminte că în primăvară, după ce am urmărit lansarea Galaxy S7 în sală, cel mai mare reproș adus modelului a fost utilizarea USB 2.0 în loc de versiunile moderne. Desigur, atunci au avut o explicație bună, S7 e un terminal pentru mase, iar el este compatibil cu ochelarii Gear VR, care aveau mufă USB 2.0. Acum Note 7 e un terminal business, trebuie gândit pentru performanță și viteză, iar USB Type-C se cam impune, mai ales că toți chinezii au așa ceva pe telefoane.

Sunt curios dacă toate aceste detalii prezentate pe surse vor atrage mai mulți fani spre noul Note 7. Mai vorbim pe tema asta.