Se apropie vara, se animă tot mai tare discuțiile privind următorul iPhone, fie că se va numi 6S sau 7. Eu tind să cred că avem anul ăsta doar iPhone 6S și 6S Plus, cu actualizări. Totuși, la cât de repede se mișcă industria asta, nu este exclus să vedem un salt la iPhone 7. Dar să vedem noile detalii…

concept-iphone6s-rumorv3

Imaginea este de aici, reprezintă doar un concept, pentru ilustrație.

Au ieșit recent la iveală detalii privind următoarea cameră foto integrată de Apple în terminalul său de top. Se spune că va fi de 12 megapixeli, comparat cu 8 megapixeli acum. Totuși, există și o problemă, ei spun că vor fi pixeli de dimensiuni mai mici, ceea ce ar fi primul pas înapoi făcut – pixelii mai mari cuprind mai multă lumină, oferind imagini de calitate mai bună. Desigur, pentru fani, sună mai bine să ai 12 megapixeli în loc de 8 megapixeli.

De asemenea, tehnologia Force Touch de la Macbook  și de la Watch va fi prezentă pe ecranul noului iPhone. Este o soluție bazată pe senzori pentru a oferi o experiență mai bună, fără apăsări ratate și cu o detecție mai bună a presiunii cu care apeși. Există o întreagă discuție dacă oferă cu adevărat o experiență touch mai bună.

Mai trebuie adăugat că Apple a cumpărat recent firma Coherent Navigation, specializată în navigația GPS, care optimizează localizarea și traseele. Nu e confirmată oficial, dar fondatorii companiei și-au schimbat profilele LinkedIn cu funcții la Apple Maps. Site-ul companiei este redirecționat spre Apple, deci este ca și confirmată preluarea. Compania americană continuă să dezvolte serviciul de navigație după gafa în care au renunțat la Google Maps. Desigur , sunt foarte mulți fani Apple care sunt ok cu noile hărți.

Aș mai adăuga la final și o poveste cu service-ul Apple. Compania asigură pentru terminalele defecte schimbarea cu un model complet nou. Ei bine, un “antreprenor” s-a gândit să facă bani așa: cumpăra modele iPhone defecte, le returna, primea modele noi pe care le vindea pentru mai mulți bani. A făcut câteva zeci de mii de dolari înainte să fie descoperit și probabil va face închisoare.