Fanii așteaptă cu sufletul la gură lansarea Xiaomi Mi6, iar din cauza zvonurilor continue, oficialii companiei chineze au fost forțați să facă o declarație oficială: vine în aprilie.
Update: se lansează pe 19 aprilie.

pe surse - Xiaomi Mi6
Imagine pe surse cu Xiaomi Mi6 – camera foto duala

Xiaomi a reușit să devină cunoscut la nivel mondial pentru prețurile destul de mici pe care le practică. Totuși, după câțiva ani în care avea produse comparabile cu Samsung sau Apple la jumătate de preț, acum compania chineză are modele de 600 de dolari, adică au început să facă profit. Însă și vânzările au scăzut corezpunzător, oamenii s-au orientat spre LeEco sau alte branduri care merg pe preț redus.

Xiaomi Mi6 este așteptat pentru că Mi5 și Mi5S au avut un mare succes în 2016, ba chiar și la începutul acestui an. Acum fanii așteaptă de la Xiaomi să aibă procesoare Snapdragon 835, să folosească 6GB de RAM, iar cele mai recente zvonuri vorbesc despre o cameră foto duală care va permite realizarea de imagini cu „zoom optic 5X”. Probabil au vreo lentilă modificată cum au făcut Apple cu iPhone 7 Plus, nu e tocmai zoom optic, dar pe hârtie așa arată.

Camera de pe spate are senzori de 12 megapixeli, se pare că toți producătorii de smartphone-uri s-au fixat pe 12 ca fiind numărul magic, iar frontala este din păcate de doar 4 megapixeli. Zvonurile care vorbesc despre o cameră de 30 de megapixeli trec cu vedea modulul dual, probabil că de fapt a fost vorba de o combinare software a celor două imagini obținute, ceea ce a creat vreo poză de 30 de megapixeli. Nu cred că vor avea senzor de 30 de megapixeli. Dar, urmează să vedem.

Ecranul Xiaomi Mi6 va fi de 5.15 inch, urmând ca firma chineză să lanseze o variantă Plus cu ecran de 5.7 inch, despre care vorbim cu altă ocazie. Zvonurile recente arată că au adoptat și design-ul cu margini subțiri pe care ei l-au adus în industrie anul trecut, odată cu lansarea Mi Mix.

Acum zvonul despre preț este sigur greșit, pentru că iar vorbește de 300 de dolari, dar Xiaomi nu a mai avut telefoane atât de ieftine de cel puțin doi ani. Realist vorbind cred că va costa 550 de dolari la lansare. Vă țin la curent.