În cadrul evenimentului oficial Google, I/O, mai multe anunțuri oficiale merită o mențiune. Dintre ele, totuși, cel mai interesant mi se pare Galaxy S 4 care va fi vândut alături de terminalele Nexus, cu Android „curat”, în magazinul online Google. Prețul va fi de 649 dolari, iar telefonul este, evident, liber de rețea. Interesantă mișcare pentru Samsung, interesantă decizie și pentru Google.

google_gs4_6_stock

Sursa foto.

Printre celelalte noutăți mai menționez acum:

Google Play Music All Access – un serviciu de muzică online cu abonament, care concurează de exemplu Zonga sau Deeze. Prețul este 9, 99 dolari pe lună. Dată fiind însă „greutatea” Google, e clar că pot câștiga ușor clienți pentru acest serviciu.

ads

Android Studio, un nou kit de dezvoltare pentru platforma software care să permită realizarea de aplicații mai complexe, care rivalizează cu uneltele de dezvoltare complexe ale rivalilor precum Microsoft.

– Platforma Android a atins 900 de milioane de device-uri active, probabil miliardul nu este atât de departe. Nu există rival, comparând cifrele, cred că Nokia a vândut un miliard de celulare, iar Windows trebuie să fie pe vreun miliard de computere. Dar în zona smartphone, nu există.

– Google Hangouts devine un sistem mai integrat de comunicare pentru Android, include mesagerie online și alte funcții similare.

– Chiar și Google + are acum o interfață deosebită, care zic unii că seamănă cu Pinterest 🙂