Samsung Galaxy A7 (2018) este lansat oficial și este primul telefon al companiei care are pe spate trei camere foto, oarecum după modelul trasat de Huawei P20 Pro. Samsung anunțase anterior că pe 11 octombrie lansează un telefon cu patru camere foto, deci nu este acest model, teoretic nu ar trebui să fie cel lansat deja.
Update: În România, Galaxy A7 va fi disponibil în magazine începând cu prima săptămână din luna octombrie, în culorile albastru, negru şi auriu.

Samsung Galaxy A7 (2018)
Samsung Galaxy A7 (2018)

Sursa: Samsung Newsroom

Detalii tehnice Samsung Galaxy A7 (2018)

Display: 6.0 inch FHD+ (2220×1080 pixeli) Super AMOLED
Procesor: octa-core la 2.2GHz, Samsung spune că diferă în funcție de țară (Exynos 7 Series 7885 ?)
GPU: diferă și el odată cu CPU
RAM: 4/6 GB
Stocare: 64 / 128 GB
Camere foto: 24 megapixeli, 8 megapixeli, 5 megapixeli
Camera selfie: 24 megapixeli
OS: Android 8.0
Baterie: 3.300 mAh
Preț: spre 500 de euro probabil

Samsung Galaxy A7 (2018)

Seria A de la Samsung a trecut prin transformări radicale anul acesta. Dacă pînă acum Galaxy A3 era cel mai ieftin telefon decent Samsung (mă rog, la concurență cu J3), anul acesta nu au mai lansat modele entry. Galaxy A6 este mai ieftin, dar dotările lui sunt sub competiție. De fapt, probabil că Samsung pierde cel mai mult în defavoarea Huawei, care are modelele ieftine chiar performante și bine dotate.

ads

Samsung Galaxy A7 (2018) este un telefon care vizează pasionații de fotografie, pentru că este primul terminal Samsung care are trei camere foto pe spate. Ele au un setul similar celor trei camere de pe Huawei P20 Pro. Un senzor mai mare, de 24 de megapixeli, unul mai mic cu lentilă ultra-wide de 8 megapixeli și unul pentru adâncimea de câmp de 5 megapixeli. În funcție de software va merge bine sau va da rate-uri, dar presupun că eventualele probleme vor fi ulterior corectate prin actualizări. Este totuși interesant că Samsung aleg să pună trei camere foto pe un terminal mid-range. Camera frontală a lui Samsung Galaxy A7 este tot de 24 de megapixeli, un anunț cam de marketing, pentru că lentila frontală este mică și senzorul este probabil mic, rezultatele nu pot să fie spectaculoase.

De asemenea, trebuie spus că procesorul anunțat este octa-core la 2.2 GHz (Samsung spune că diferă în funcție de piață). Deocamdată în seria Exynos modelul corespunzător este Exynos 7 Series 7885, care se anunță interesant. Are patru nuclee de mare putere Cortex-A73 la 2.2 GHz și patru nuclee economice ARM Cortex-A53 la 1.6GHz. Posibil ca alternativ să fie un model Snapdragon, dar nu mă prind acum cu care. Variantele de dotări ar fi cu 4GB RAM / 64GB stocare, 4GB RAM / 128GB stocare sau cea de top care va fi și mai scumpă cu 6GB de RAM și 128GB de stocare internă. Are și slot pentru carduri de memorie micro-SD.

Bateria de 3.300 mAh este destul de micuță pentru un display de 6.0 inch FHD+ Super AMOLED. De obicei la acest nivel creștea și bateria la 3.500 / 3.7500 sau 4.000 mAh. Dar să zicem că se va descurca ok și cu asta, nu vrei să ai un telefon foarte gros și atunci merge și așa. Telefonul are tehnologie de sunet Dolby Atmos, așa că vă simțiți exact ca la cinematograf.

Pentru prima dată la un telefon Samsung, senzorul de amprentă este mutat în laterala display-ului, nu pe ecran. Samsung chiar spune oficial „side fingerprint sensor for greater convenience”, adică recunoaște ceea ce spuneam și eu după ce am testat un astfel de dispozitiv: este mult mai comod pe lateral comparat cu buton de Home, cu senzor pe spate sau în display. Pe lateral este cel mai simplu.

Terminalul va fi disponibil în Europa din această toamnă, deocamdată nu avem un comunicat oficial pe România. De asemenea, Samsung nu a anunțat prețul acestui model, dar date fiind caracteristicile tehnice și dotările eu aș estima peste 500 de euro probabil. Mai vedem dacă se anunță ceva concret pe viitor.

Legat de lansarea de pe 11 septembrie, Samsung lasă să se înțeleagă că este vorba de alt eveniment:

On October 11, 2018, Samsung Electronics will welcome a new member to the Galaxy family. To celebrate the launch of the upcoming device, the company is hosting a Samsung A Galaxy Event on October 11, 2018 at 5:00pm (MYT).

Acum se zvonește că este un dispozitiv Galaxy A9 (2018), dar nu avem încă alte informații.


Via: Mashable