Ok, ieri a fost un eveniment oficial Samsung la care a fost prezentat și Galaxy Note 5. El va fi lansat în SUA din 21 august și va fi lansat în Asia de asemenea. Dar nu în Europa, iar oficialii Samsung România nu au dat însă niciun calendar privind lansarea Galaxy Note 5 în România. Am trimis întrebări și la operatorii telecom, pentru că Note rămâne unul dintre cele mai importante terminale la nivel anual și are mulți fani pe piața locală.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Update: Telekom România confirmă situația:

Disponibilitatea produsului Samsung Galaxy Note 5 va fi diferită, în funcție de nevoile consumatorilor și de situația specifică a pieței. Samsung Galaxy Note 5 va fi lansat pe piețele din Statele Unite și din Asia în luna august, urmând că Samsung să investigheze oportunitatea lansării Galaxy Note 5 și pe alte piețe.

Samsung Galaxy Note 5

Este adevărat, au fost mai multe articole pe tema asta, că Samsung vrea să promoveze S6 Edge+ și vrea să lase Note 5 pentru septembrie. De asemenea, s-a scris că dezvoltarea interfeței Note 5 pentru Europa a fost amânată, ceea ce înseamnă că nu va fi adus mai rapid și la noi. Probabil că în ciuda prezentării oficiale nu au un număr suficient de terminale Note 5 pentru a fi disponibil peste tot simultan. Dar sunt convins că Galaxy Note 5 nu va lipsi de pe piața locală. Oricum va fi adus și cel din State, mai mult ca sigur, pe la magazinele gri.

ads

Telefonul este foarte bine dotat, practic este unul dintre cele mai bune modele din 2015, dacă nu ținem cont de ecranul curbat de la S6 Edge / S6 Edge +. Păstrează dotările de top la care ne așteptam cu toții, chiar dacă pierde unele din caracteristicile care l-au făcut faimos.

Galaxy Note 5 preia din design-ul S6, dar este un terminal mai mare, mai bine realizat. Ecranul este de 5.7.inch, tot cu rezoluție 2K (2560×1440 pixeli). Procesorul este tot octa-core, un Exynos 7420 ca la S6, iar terminalul are 4GB de RAM. Are variante de 32 și 64GB, dar se confirmă și bănuielile noastre:

– Note 5 nu are slot de carduri micro-SD;

– bateria este încastrată, nu se poate schimba;

Terminalul este rotunjit pe spate, astfel stă mai comod în mână. Pînă când nu văd terminalul nu pot să-mi dau cu părerea dacă e ceva ok sau  nu. Pentru fanii Note, vestea bună este că stylus-ul S-Pen a fost îmbunătățit, iar acum poate fi folosit și cu ecranul blocat. De asemenea, au fost adăugate și alte funcții pentru el.

Bateria este de 3.000 mAh, mie mi se pare cam mică pentru toate tehnologiile din acest dispozitiv. Dar aveți la dispoziție încărcarea rapidă, atât cu fir, cât și wireless.

Samsung Galaxy Note 5 back