V-am tot scris în ultima perioadă despre Galaxy Note 5, după ce se anunțase lansarea la IFA Berlin sursele Samsung au revenit și anunțau lansarea la jumătatea lunii august. Astăzi, alte surse vorbesc despre o lansare pe 12 august.

Galaxy Note 5 render

Galaxy Note 5

Să recapitulăm ce știm despre Galaxy Note 5:
– nu va exista ediție Note 5 Edge, varianta cu ecran curbat se va numi S6 Plus Edge;
– Note 5 va avea design clasic și va avea procesor Exynos;
– va fi primul smartphone cu USB Type-C, un conector foarte așteptat de toată lumea;
– S6 Plus Edge nu va avea S-Pen și are procesor hexa-core de la Qualcomm;

Samsung Galaxy Note 5 ar putea fi lansat pe 12 august, iar în magazine va fi din 21 august. Există două curente de opinie contrare, unul care susține că Note 5 și S6 Edge Plus nu au slot de carduri microSD, altul care spune că vor avea. De asemenea, Samsung va lansa în august soluția de plăți mobile Samsung Pay, răspunsul la Apple Pay.

Galaxy Note 5 va fi disponibil în culorile alb/negru, argintiu și auriu, iar anul acesta S-Pen va fi diferit, mai gros dacă am înțeles corect. Rămâne principalul terminal pentru cei din business, pentru creativi, pentru cei care lucrează cu stylusul.

Există de asemenea un zvon care spune că Samsung Galaxy Note 5 va avea 4GB de RAM, ca să fie clar cel mai puternic smartphone de anul acesta. Este de notat faptul că, deși mai este practic o lună pînă la lansarea oficială, deocamdată nu au apărut teste benchmark cu noul dispozitiv, presupun că ele vor fi publice pînă la începutul lunii august și sper să fie peste Galaxy S6. Și da, mă aștept la o interfață mai deșteaptă.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!