Galaxy Note 5, care se lansează în toamnă la IFA Berlin, va fi primul smartphone de top cu USB Type-C sau USB 3.1. Informația nu este oficială, este unul dintre zvonurile discutate zilele astea. Dar ar fi o mișcare inteligentă pentru Samsung, pentru că noua versiune este mult mai rapidă și are o mufă mai prietenoasă. Din păcate pentru viteză va trebui să aveți și pe laptop USB 3.1.

USB 3.1 type-C

Noua versiune de USB oferă de asemenea alimentare cu 20V și 5A, față de versiunea 3.0 care atingea 5V și 1.8A. Este mufa similară celei de la iPhone, care poate fi introdusă oricum în telefon, nu mai are un singur sens corect ca la USB-ul normal.

Viteza de transfer a datelor va fi de 10Gbps după ce standardul va intra în laptopuri, desktop-uri, HDD-uri externe. Acum nu este compatibil cu nimic. Totuși, noul cablu va permite reîncărcarea mult mai rapidă a bateriei.

Tot din zvonurile recente se discuta despre posibilitatea ca Galaxy Note 5 să aibă un ecran 4K. Nu aș crede, dar Samsung este în stare să facă așa ceva.

De asemenea, bateria ar putea fi de 4.100 mAh petru a contracara rivalii mai mici care au lansat telefoane cu baterii de capacitate mare.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!