Noi imagini cu Galaxy S24 Ultra confirmă zvonurile înainte de lansarea din 17 ianuarie. Evenimentul Galaxy Unpacked a fost deja confirmat oficial, iar lansarea o veți putea urmări pe blog. Există diferențe față de generația anterioară, dar încep să fie destul de limitate. Probabil cea mai mare noutate adusă este un AI dezvoltat de Samsung care va fi în stilul ChatGPT/ Google Bard, mai mult decât simplul asistent anterior. Evident, avem zvonuri despre prețul Samsung Galaxy S24 Ultra și despre costurile de service ale noilor telefoane.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Confirmări privind Samsung Galaxy S24 Ultra

Pe măsură ce evenimentul Galaxy S24 Unpacked din 17 ianuarie se apropie, intensitatea zvonurilor crește. Cel mai recent vine sub forma a două fotografii cu ceea ce pare a fi o variantă Samsung Galaxy S24 Ultra, într-un fel de auriu. Se pare că telefonul va fi lansat în mai multe culori. Viitoarele telefoane vor putea fi cumpărate în versiuni portocaliu, violet și alb. Desigur, Samsung va folosi nume pompoase precum „Phantom Black”.

Am văzut deja Galaxy S24 Ultra în numeroase imagini 3D, nu este prima dată când îl vedem nici în fotografii așa-zis din viața reală. Cu toate acestea, imaginile prezintă dispozitivul într-o culoare aurie cu un cadru similar. Ecranul plat și designul general sunt aproape confirmate până acum. Cu toate zvonurile din ultimele luni, știm deja la ce să ne așteptăm. Dar poate că Samsung a reușit să țină unele lucruri ascunse pentru a surprinde lumea în timpul evenimentului. Rămâne să aflăm curând.

Despre prețuri și service pentru noile modele

Utilizatorul X Spynox a văzut un document în limba franceză care detaliază regulile pentru o competiție din seria Galaxy S24, complet cu prețuri aparente pentru fiecare telefon. Adresa URL a documentului a fost descoperită de jurnalistul WinFuture, Roland Quandt, deși ulterior a devenit privată. Din fericire, documentul apare în continuare în memoria cache web a Google, oferindu-ne o privire bună asupra prețului aparent.

Acesta notează că un smartphone (probabil Galaxy S24 de bază) este evaluat la 899 EUR. Un alt telefon, aparent Galaxy S24 Plus, este evaluat la 1.169 EUR. În cele din urmă, ultimul telefon de pe listă este probabil Galaxy S24 Ultra și este evaluat la 1.469 EUR.

Pare destul de aproape de ceea ce ne așteptam anterior.

Zilele astea, au apărut și prețuri de service. Potrivit unui atelier de reparații sloven Mobistekla (prețurile  oficiale nu sunt confirmate) repararea unui ecran spart al unui Galaxy S24 Ultra va fi într-adevăr la 375 de euro. Doar sticla de pe ecran costă 200 de euro. Samsung Galaxy S24 Ultra se presupune a fi ceva mai durabil, având în vedere că va avea un cadru din aliaj de titan în loc de unul din aluminiu.

Lansarea pe 17 ianuarie

Invitația oficială la Galaxy Unpacked a fost trimisă oficial. Textul sună cam așa:

Pe 17 ianuarie, Samsung Electronics va găzdui următorul eveniment Unpacked în San Jose. Pregătește-te să descoperi o nouă eră plină de posibilități cu cele mai recente inovații Galaxy, concepute pentru a transforma modul în care trăiești, te conectezi și creezi. Noua serie Galaxy S va stabili un standard mai înalt pentru cea mai inteligentă experiență de mobile de până acum. Trăiește experiențe epice în viața de zi cu zi, așa cum nu ai mai trăit niciodată.

Cele mai recente inovații premium Galaxy vor facilita o experiență mobilă complet nouă, propulsată de inteligența artificială.

Despre Galaxy AI

Galaxy AI este noul branding pentru noua generație de Inteligență Artificială. Când a fost prezentată era denumită Gauss. Este o inteligența artificială generativă (ca la ChatGPT sau Google Bard).

  • Samsung Gauss Language este un model de limbaj generativ care poate compune e-mailuri, rezuma documente și poate traduce conținut. De asemenea, poate activa un control mai inteligent al dispozitivului (gândiți-vă la Google Home sau Amazon Alexa);
  • Samsung Gauss Code folosește asistentul de codare code.i, care permite dezvoltatorilor să genereze cod ușor și rapid, să realizeze descrierea codului și să genereze cazuri de testare;
  • Samsung Gauss Image este un model de imagine generativă care poate crea și edita imagini, le poate schimba stilul și chiar poate converti imagini de joasă rezoluție în rezoluție înaltă;