Samsung Galaxy S6 este cel mai așteptat model de smartphone în momentul actual, mai ales că se apropie Mobile World Congress, unde va fi lansat oficial. Ca de obicei, am obținut înaintea tuturor, de la MobileDirect.ro, poze cu primele accesorii oficiale, care confirmă design-ul despre care se vorbea deja.

Husa oficiala Samsung Galaxy S6
Husa oficiala Samsung Galaxy S6

Cele mai multe detalii tehnice le știm deja, dotările sunt bune, iar cei care au văzut telefonul spun că arată foarte bine, va fi un succes. Cele mai recente zvonuri spuneau că vom avea o ediție Edge, cu margine curbată, a lui Galaxy S6. Apoi s-a anunțat că vor renunța la procesoarele Snapdragon, care se încing, iar Samsung va pune doar procesoare Exynos în acest terminal. E și normal, Samsung face cele mai lăudate procesoare pentru Apple, iar la propriile terminale merge pe Qualcomm…

Sursele vorbesc de altfel despre posibilitatea de a avea prima carcasă metalică la un Galaxy S. Moda a fost lansată cu Galaxy Alpha, iar acum Samsung vrea să facă și Galaxy S6 cu body metalic, conform The Verge. Ei confirmă Galaxy S6 Edge ca pe o mare noutate, eu v-am scris despre asta de ceva vreme.

Având în vedere dotările hardware foarte bune, design special, metal și sticlă, Samsung speră că poate inversa trendul și să redevină liderul industriei. Istoria ne arată însă că foarte puține companii care au pierdut poziția de lider au mai reușit ulterior să se ridice la loc. Rămâne de văzut, unii analiști sunt optimiști, alții cred că terminalele ieftine vor avea succes, alții cred că este momentul ca Apple să devină lider. Nu știm ce va fi, dar Galaxy S6 rămâne un telefon pe care îl așteaptă toată lumea.

0001