Galaxy S6 (SM-G925F) a apărut în primele teste benchmark, mai precis în Antutu, iar detaliile tehnice sunt interesante, fără însă să aducă ceva nou față de ce știam. Terminalul va avea un display de 5,5 inch cu rezoluție 2.560 x 1.440 pixeli, 2K și nu 4K. Procesor Exynos octa-core și 3GB de RAM.

samsung_sm_g925f_leaked_cnmo

Galaxy S6

Terminalul Samsung are Android 5.0 cu interfață dezvoltată special, iar procesorul este Exynos 7420, un octa-core pe 64 de biți, 1,8 GHz, cu accelerator grafic Mali-T760. Camera foto de pe spate are senzor de 20 de megapixeli, iar cea frontală de 5 megapixeli.

Conform zvonurilor aceasa este versiunea europeană a lui Galaxy S6. În US sau Asia s-ar putea să aibă și alte variante. La fel ca în cazul Note 4 cred că va avea și versiune cu procesor Qualcomm Snapdragon. Versiunea lor pe 64 de biți este Snapdragon 810.

Din păcate, exact cum spun și cei de la CNet, doar detaliile tehnice nu mai pot cuceri utilizatorii. S-a văzut asta la Galaxy S5, s-a văzut un pic pe final de an odată cu lansarea Galaxy Alpha și un Note 4 rafinat. Seria Samsung Galaxy are nevoie de o reașezare, de noutăți care să surprindă publicul, de o finisare de calitate mai bună, materiale premium, poate chiar redesign. Altfel, cumpărătorii vor merge în continuare spre companiile concurente. Spre noii jucători care au și un avantaj de preț.

Nu știu când va fi lansat oficial Galaxy S6, dar pot să presupun că va fi ori la Mobile World, ca anul trecut, ori poate mai devreme. Sunt curios dacă vor mai face mare eveniment  de lansare sau vor face doar o reuniune mai restrînsă.