Deja aveam câteva detalii privind ecranul Galaxy S8, iar azi ies la iveală două discuții: una privind camera duală similară iPhone 7 Plus (sau LG G5 / Huawei P9), precum și un zvon legat de mufa de căști.

samsung-galaxy-s7-edge-sub-apa-underwater-3

Nici nu s-au lansat bine noile modele iPhone și toată lumea discută ce anume va prelua Samsung de la Apple. Desigur, nu Apple a inventat telefonul cu cameră duală, dar dacă au apucat să pună, acum analiștii spun că Samsung a preluat de la ei ideea. De fapt primul smartphone cu cameră foto duală a fost HTC Evo 3D, care avea camerele plasate altfel. Apoi a venit LG G5 cu camere diferite, Huawei P9 cu camera Leica și abia pe urmă iPhone 7 Plus.

Zvonul este așa: Samsung a depus o cerere de patent pentru zoom la camera foto. Acest patent nu are rost, din moment ce zoom digital există pe toate telefoanele Android, doar dacă nu cumva vor introduce anul viitor dual-camera cu zoom optic, ca la iPhone 7 Plus. Evident, cererea este depusă la o săptămână după lansarea iPhone 7 Plus, de aici și ironiile pe tema asta.

Oamenii cred cu fermitate că Galaxy S8 va copia iPhone chiar și la faza cu mufa de căști. Eu rămân convins că Samsung va păstra mufa de 3.5 mm jack, pentru a arăta că are ceva în plus față de iPhone. Chiar dacă Samsung a făcut căști Bluetooth mai bune decât cele arătate de Apple la conferință, tot nu cred că merită făcut acest pas. Poate doar dacă ar folosi spațiul rămas pentru a pune baterie mai multă.

Circulă deja și ceva zvonuri despre Galaxy Note 8, să vedem dacă se confirmă pe parcurs.