După ce am aflat primele zvonuri privind procesorul Samsung Galaxy S8, azi au apărut noi informații despre ecranul Galaxy S8. Samsung a cumpărat o licență exclusivă pentru o tehnologie interesantă (video la final).

samsung-galaxy-s7-edge-4

Samsung Galaxy S7 Edge este deja rezistentă la apă, dar următoarea versiune a telefonul va avea ecranul acoperit cu o nouă tehnologie, care respinge apa. Deci și pe ploaie va avea aspectul unui ecran uscat, probabil pentru senzorii touch sunt afectați de umiditate.

Tehnologia este dezvoltată de un laborator american, Oak Ridge National Laboratory (ORNL). Cercetătorii au anunțat oficial că Samsung a cumpărat o licență exclusivă pentru a utiliza tehnologia. Pe numele ei “optically clear superhydrophobic film technology” aceast permite realizarea unui strat transparent care se poate folosi pe ecranele gadgeturilor și care nu permite apei să adere. Vedeți filmul de la final pentru a observa efectul. Stratul nu permite nici depunerea prafului și nu se mai văd amprente pe sticlă.

Tehnologia mai poate fi licențiată acum doar pentru panouri solare sau pe ferestrele de pe clădiri, pentru că Samsung a blocat accesul la alte gadgeturi.

Desigur, s-ar putea să fie prea târziu pentru Galaxy S8 și această tehnologie să fie folosită doar pe viitor. Dar asta nu poate împiedica oamenii să discute pe tema asta.

Samsung Galaxy S8 ar putea avea în premieră tehnologia Gorilla Glass 5.0, care ar fi mai rezistentă decât oricare dintre variantele anterioare. Se spune că pe lângă procesorul la 3.0 GHz și 6GB de RAM, stocarea va fi de 64 sau 128GB, iar telefonul va avea suport pentru două carduri microSD simultan.

Toate astea confirmă faptul că producătorii de telefoane nu știu ce să mai aducă nou pentru a recuceri piața, iar atunci fac doar îmbunătățiri tehnologice pe unde se mai poate.

Urmăresc povestea și dacă aflu ceva nou și interesant, vă povestesc.

Video