Cum spuneam mai devreme, Samsung vorbește deja despre Galaxy S8 ca să mai uite lumea de Note 7. Acum adăugăm și mai multe condimente la rețetă: Galaxy S8 va avea procesor Exynos 8895 la 3.0 GHz.

bgr-samsung-galaxy-s7-5-compressor

Evident, toată lumea râde de acest anunț, apreciind că Galaxy S8 va fi totuși mai lent decât iPhone 7. Dar totuși, procesorul la 3.0 GHz încă este o raritate și pe laptopuri sau desktop-uri, după ce Intel a ajuns la concluzia că gigaherții ajută numai pînă la un punct. Oricum, sursa care dă informația spune că procesorul Exynos 8895 va fi cu 80% mai performant decât cel de pe Galaxy S7 Edge. Și de asemenea va fi mai eficient energetic, având un consum mai redus.

Sunt curios dacă și ei vor reveni la quad-core după ce Qualcomm a făcut Snapdragon 820 cu patru nuclee în loc de opt cum avea generația anterioară. Apple cu procesoarele lor dual-core continuă să le dea clasă, dar anul acesta Apple A10 are și el patru nuclee.

Știam deja că Galaxy S8 ar putea avea doar ediția Edge – odată pentru că Samsung vrea impună trendul ăsta al ecranelor curbate, doi pentru că vor să vândă mai multe modele scumpe și trei pentru că vor avea stocuri de ecrane curbate de la Note 7 care nu se vor mai vinde.

Urmează articolele care vor completa lunile următoare imaginea Galaxy S8. Va avea o baterie de capacitate mai mare. 3800 mAh, că mai mult devine iar cărămidă. Va avea 6GB de RAM, că asta a fost cerea la Note 7 și mulți s-au plâns că nu are. Va avea poate camera foto de 20 de megapixeli, că rămăseseră în urmă cu cei 12 folosiți acum.

Ideea e simplă: companiile nu au ce să mai adauge la terminalele smartphone și nici nu știu ce să inventeze nou pentru a crește vânzările. Mai schimbă un pic design-ul, mai adaugă ceva la specificații, mai fac una-alta, dar nu mai este “revoluția” de acum câțiva ani. Nu mai așteaptă toată lumea cu sufletul la gură noul model să îl cumpere. Doar o nișă mică de entuziaști care au și banii necesari achiziției. De-aia toți se concurează acum și pe modele mai ieftine și mai accesibile.