Google Phone ar putea fi un nou tip de smartphone cu Android lansat de gigantul web. Practic vor un telefon care să pună accent pe serviciile Google mai mult decât Nexus.
IMG_20160628_493-compressor

Google are acum o cotă de circa 75% pe sisteme de operare mobile cu Android, cu două tipuri de terminale: cele Nexus care oferă experiența completă Android și cele făcute de alți producători. Un telefon cu adevărat Google ar pune accent pe alte servicii noi, abia lansate de companie. Noile aplicații lansate la I/O și probabil Google Now, cine știe ce limitări vor fi, care nu există pe Nexus. Un terminal ca răspuns la iPhone, ca răspuns la posibilul Surface Phone al Microsoft. Desigur, toate astea sunt speculații.

La fel ca Surface Phone sau iPhone, noul Google Phone va permite companiei “să aibă mai mult control”, atât la software, cât și la producție, la hardware. Poate că ca fi mai greu de infectat cu viruși, cea mai mare problemă pentru Android.

Oamenii speculează că Google va face și propriul design pentru procesor, exact ca Apple, pentru performanță mai mare. Deja fac un design custom pentru procesoarele de la serverele pe care rulează Google, ar putea face și procesor mobil. Apoi, alte tehnologii, camera foto, autonomie, ar avea avantaje de marketing dacă experiența este mai bună. Sunt două zvonuri, unul zice ca Google Phone vine anul acesta, altul că anul viitor. Vedem care se confirmă…

ads