Google Pixel 3 a fost prezentat oficial aseară alături de versiunea Pixel 3 XL despre care vă scriu separat. Aici vă dau toate detaliile tehnice și informațiile pe care le-am putut găsi despre 3. Este a treia generație a terminalului smartphone Google, iar primele impresii sunt extrem de pozitive. Camera foto rămâne single și principalul atuu este Inteligența Artificială.


Google Pixel 3 detalii tehnice

Ecran: 5.5 inch P-OLED, 2160×1080 pixeli, 443 ppi
Procesor: Snapdragon 845
Memorie: 4GB
Stocare: 64GB / 128 GB
GPU: Adreno 630
Camere foto: 12.2 megapixeli
Camera selfie: duală, 2×8 megapixeli
Baterie: 2.915 mAh
OS: Android 9
Altele: IP68, e-SIM, fără card microSD, BLuetooth 5.0,
Preț: 799 dolari (probabil 800 euro+taxe la noi)

ads

Lasarea Google Pixel 3

Șasiul telefonului este din aluminiu, iar pe spate are tot sticlă ca și pe față, va fi un model care trebuie protejat. Este bine că au mai făcut terminalul mic, deja se găsesc tot mai greu flagship-uri cu ecran de 5.5 inch, toate modelele de top au ecrane mai mari. Va fi probabil cel mai compact dintre modelele de top lansate pe finalul acestui an. Nu pricep de ce rezistă la ideea camerei duale pe spate și au pus cameră duală pe față, pentru selfie-uri.

Ecranul de 5.5 inch este FHD+, adică 2160×1080 pixeli, pe formatul 18:9 adică 2:1, realizat pe tehnologia P-OLED (plastic OLED). Procesorul este evident Snapdragon 845, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar variantele sunt cu 4GB de RAM și 64 sau 128GB de stocare internă, nu are card de memorie microSD. Sigur, puteți urca pozele în Google Photos și aveți și Google Drive și așa mai departe.

Avantajul Google Pixel 3 este că vine deja cu Android 9.0 Pie și va primi actualizări la următoarele versiuni ale sistemului de operare Google. Se mișcă un pic mai repede 9 din ce am văzut, dar nu esențial. Cei de la Google au recunoscut că toate detaliile privind dotările au fost scăpate pe net și că sunt reale, dar avantajul acestui telefon stă în Inteligența Artificială, ceea ce va face experiența mult mai bună decât pe alte telefoane, susțin ei.

Dacă Pixel 2 avea cea mai bună cameră foto de pe un terminal Android anul trecut, între timp jocul s-a schimbat. Noul Pixel 3 are o cameră foto cu senzor de 12.2 megapixeli, dar nu au trecut la un senzor mai mare, este de 1/2.55 inch, însă cu pixelii mari de 1.4 nanometri. Apertura este f/1.8 și are lentila de 28mm. Folosesc Intelgiența Artificilă și metoda de procesare cu combinarea cadrelor pentru rezultate mai bune. Top Shot este cea mai bună imagine realizată de AI, dar au și Night Shot pentru scenele de noapte și de asemnea un soi de zoom special care combină cadrele pentru a elimina pixelarea.

Camera foto frontală pentru poze selfie este duală, sunt doi senzori de 8 megapixeli, unul f/1.8 cu lentila de 28mm și unul f/2.2 cu lentila de 19mm, astfel se pot face poze cu unghi mai larg. Prețul de pornire este 799 dolari, ceea ce înseamnă că la noi va ajunge la 799 euro plus o grămadă de taxe, deci putem conta pe vreo 4.500 de lei în total.

Dau mai multe detalii suplimentare și în articolul despre Pixel 3 XL.

Surse: Cnet, The Verge