Google Pixel 6 și versiunea sa de top Google Pixel 6 XL au fost confirmate oficial pe un site al companiei. Deși pagina a fost ștearsă ulterior, informația rămâne destul de clară. Între timp, pasionații de zvonuri au dezvăluit cam toate specificațiile și detaliile noului terminal Google.

Google Pixel 6

Pe site-ul oficial Google a apărut numele Google Pixel 6 XL, o să îi zic așa și nu Pro.

Google Pixel 6

Primele dezvăluiri privind următoarea generație Pixel au venit prin luna mai. A apărut atunci noul design modificat, cu acele benzi pe spate. Arată inedit, am văzut mișcări relativ similare de la Mi 11 Ultra sau Poco, dar arată foarte bine și conceptul Google.

Google Pixel 6 simplu va avea un display de 6.4 inch, susțin zvonerii. Este un ecran AMOLED, dar nu intră în cursa cu rata de refresh mare. Camera foto de pe spate ar putea trece la 50 de megapixeli, cam cel mai bun senzor de anul acesta. Camera foto ultra-wide ar fi de 12 megapixeli. Camera de selfie a rămas de 8 megapixeli.

De data asta, terminalul a trecut la o baterie de 4.614 mAh, ceva mai mare. Nu este prea clar dacă are încărcare rapidă sau nu. Procesorul ar fi cel special dezvoltat custom de Google. Ei vor să treacă la un model similar cu Apple, modificând intern procesoarele. Ceea ce s-ar putea dovedi interesant. Sau un mare fail, depinde de experiența finală.

Telefonul Google ar avea 8GB RAM și versiuni de 128/256 GB de stocare internă. Vine din fabrică cu Android 12, următoarea variantă a sistemului de operare. Probabil lansarea oficială va fi abia în octombrie.

Google Pixel 6 XL

Versiunea mai mare și mai dotată este numită pe site-ul Google XL, nu Pro. Ar avea un display de 6.7 inch, P-OLED, o tehnologie dezvoltată de LG, cu rezultate bune. Nici despre ăsta nu se știe dacă va avea rată de refresh mare sau altceva. Pentru prima dată, versiunea flagship Google are un setup foto mai atractiv. Știu că fanii Pixel zic că oricum are cea mai bună cameră. Dar lor le lipseau extra-senzorii de calitate. Acum, senzorul principal este de 50 de megapixeli. Apoi camera tele-foto cu tehnologie periscop este de 48 de megapixeli. Iar ultra-wide este de 12 megapixeli. Camera de selfie este și ea de 12 megapixeli.

Procesorul este tot cel dezvoltat intern de Google. Are o baterie de 5.000 mAh, la nivel cu rivalii săi. Iar intern dispune de 12GB de RAM și variante de 128 / 256 și 512GB. Începe să semene iar a flagship, nu ca în anii trecuți când era doar un mid-range atractiv.

Recent, a apărut și un zvon care spune că Google va oferi 5 ani de actualizări pentru terminalele Pixel. Patru pentru sistem de opreare și cinci pentru securitate. Ceea ce ar readuce Pixel în atenția publicului.

Via: Forbes, PhoneArena