Google Pixel 4a (5G) și Google Pixel 5 sunt singurele modele noi de terminale lansate de gigantul american. Nu există nici Pixel 4a XL și nici un Pixel 5 XL, conform 9to5google. Despre Pixel 4a s-a tot scris, dar se pare că lansarea oficială a fost amânată. Despre Pixel 5 știm doar că va fi mid-range premium, va concura Oppo Reno 3 Pro, LG Velvet sau Motorola Edge.


Foto: Android Authority

Specialiștii au analizat codul sursă al aplicației Google Search pentru Android, cea mai nouă versiune beta. Acolo au descoperit referințe la Pixel 4a (5G) și Pixel 5, dar nu există deloc referințe privind modelele XL. De fapt, se știa de ceva vreme că Google nu va face un 4a XL, dar toată lumea se aștepta cumva ca Pixel 5 să aibă ediție XL. DIn păcate niciunul dintre modele nu este suficient de atractiv sau de bine dotat încât să mai conteze în lupta globală pentru atenția cumpărătorilor.

Google Pixel 4a 5G va fi construit în jurul unei combinații de chipset Qualcomm Snapdragon 765G cu o memorie RAM de 6 GB. Capacitatea internă de stocare va putea fi de 64 GB sau de 128 GB. Prețurile vehiculate pentru cele două variante sunt de 299 dolari, respectiv 349 dolari. Toate acestea ar urma să fie ascunse în spatele unui display OLED de 5,81 inchi și o rezoluție fullHD+. Acesta va avea un orificiu pentru o cameră foto frontală de 8 megapixeli. Și pe spate va fi tot o singură cameră foto, cu rezoluție de 12 megapixeli. Un acumulator de 3080 mAh, cu suport pentru încărcare rapidă de 18W completează lista de specificații tehnice pentru Google Pixel 4a.

ads

Pixel 5 are un display OLED de 5.8 inch, fiind astfel destul de compact. Camera de selfie este plasată în gaura din colțul ecranului, nimic surprinzător. Modulul foto de pe spate amintește și de Pixel 4, dar și de noul model Pixel 4a. Par să fie doar doi senzori foto activi, deci nu intră în competiția pentru multe camere foto.

Deși până acum Google folosea procesorul Qualcomm de top pe modelele flagship, se spune că anul acesta va alege Snapdragon 765G sau 768G din rațiuni de cost. Confirgurația de bază are probabil 6GB de RAM și 128GB de stocare internă. Cei de la XDA-Developers, au analizat softul de la Google Camera și au ajuns la concluzia că nu există un nume de cod pentru Pixel 5 cu procesor 865. Asta analizând seriile de coduri disponibile în software, chestie nu tocmai sigură, întrucât aplicația poate fi actualizată oricând. Numele de cod au legătură cu Snapdragon 765 și Snapdragon 730, iar terminalele par să fie noul Pixel 4a și viitorul Pixel 5. Cei de la XDA recunosc că nu pot spune dacă procesorul este 765, 765G sau 768G întrucât toate trei sunt relativ similare.