Honor 10 este un Huawei P20 deghizat care se lansează la preț mai bun. Nu pricepeam de ce Huawei insistă cu brandul Honor, dar sunt două posibile explicații, odată că telefoanele Huawei sunt interzise prin SUA și alte țări, pe acuzații de spionaj, apoi pe de altă parte, modelele Huawei sunt scumpe și concurează Samsung, dar compania are nevoie să facă și vânzări și o fac cu linia mai ieftină.

Atenție, diferă de Honor View 10, eu m-am păcălit cu el.

Hunor 10 are specificații similare cu P20, doar că va fi mai ieftin. Lansarea oficială este anunțată oe 15 mai, la Londra. Ecranul este de 5.84 inch cu același moț, aparent pozele date pe surse sunt similare:

Camera foto duală pe spate este de 16 megapixeli color + 24 megapixeli alb-negru, fără brandul Leica pe ea. Frontala este de 24 de megapixeli cu filmare 1080p. Procesor Hisilicon Kirin 970, cu variantele 4GB RAM / 64 GB de memorie internă sau 6GB de RAM și 64/128GB intern. Nu are slot de carduri de memorie și vine cu o baterie de 3.400 mAh, conform GSMArena.

Prețul Huawei Honor 10 este de circa 1.600 de lei în China (conform schimbului valutar), dar e posibil să crească un pic de la taxe și impozite, adaosuri comerciale și transport. În India se spune că va ajunge la circa 2.000 de lei (la cursul de azi), deci este posibil să fie undeva pe-acolo și la noi. Oricum, are procesorul de top de la Huawei, deci vă puteți aștepta să fie mai scump.

Design-ul este similar cu Huawei P20, cel fără Pro, cu cameră duală. Pînă și senzorul de amprentă poziționat frontal este identic. Doar culorile Honor 10 sunt diferite, au pus acest material cu culorile curcubeului. Telefonul are mufă USB Type-C, încărcare rapidă, dar nu are wireless charging.  Problema lor este că telefoanele Honor nu se diferențiază foarte tare de modelele Huawei, iar cei care sunt atenți la detalii o să cumpere mereu modelele mai ieftine, nu pe cele considerate premium. Pînă la urmă contează raportul calitate/preț.