Honor V10 a fost prezentat oficial și va fi lansat pe 5 decembrie, deocamdată doar în China. El este însă un model de urmărit. Aduce procesorul nou HiSilicon Kirin 970, ecran cu margini subțiri și dotări similare Huawei Mate 10 Pro, dar fără să aibă un preț de 800 de euro. Honor este brandul Huawei pentru tineri. Abia aștept să vedem când va veni acest model oficial în România.

Honor V10

Sursa: XDA Developers

Honor V10

Prima dată am scris despre acest model luna trecut, când au apărut detaliile tehnice. Modelul a fost însă confirmat oficial, iar lansarea oficială urmează să aibă loc chiar pe 5 decembrie. Am să revin cu detalii dacă se întâmplă să fie vreo informație greșită. Dar la modul în care a fost anunțat tind să cred că este un model real și că va avea mult succes comercial. Deocamdată va fi limitat la piața din China, dar cred că va fi adus rapid în România, se poate cumpăra eventual și pe marile magazine din China. Iar prețul este bun.

Huawei Honor V10 are ecran de 6 inch cu noul format 18:9 și rezoluție FHD+ adică 2160×1080 pixeli. Este similar cu cel de la Huawei Mate 10 Pro, doar că la Mate este un AMOLED, iar la Honor V10 este IPS LCD. Mare diferență probabil că nu este, doar că mai mult ca sigur AMOLED are culori mai bune.

Ambele telefoane vin cu Android 8.0 Oreo și ultima versiune de interfață EMUI 8.0, cu toate acestea Honor V10 are un mic avantaj despre care vorbim mai jos. Au același procesor, versiuni cu 4GB de RAM și 64GB de stocare sau premium cu 6GB de RAM și 128 GB de stocare. Dar Honor V10 are un slot de carduri de memorie microSD care la Huawei Mate 10 Pro lipsește. Desigur, este pe același sistem ca la P10, genul care folosește slotul de SIM 2 pentru microSD. Ori folosești dual-SIM, ori un SIM și card de memorie.

Honor V10 are cameră foto duală pe spate, dar este dispusă altfel, plus că nu are lentile Leica. Sunt senzori de 16 megapixeli și 20 megapixeli alb-negru, f/1.8, detecție de fază. Iar camera foto frontală este de 13 megapixeli. În plus față de Huawei Mate 10 Pro, acest model are și el mufă de 3.5 mm jack pentru căștile clasice. Mate 10 Pro renunță la mufa de căști și are în pachet adaptor special pentru căști la USB Type-C, precum și propriile căști cu mufă Type-C pentru cei care nu vor să cumpere altceva.

Bateria Honor V10 este un pic sub cea de la Mate 10 Pro, are numai 3.750 mAh față de 4.000 mAh. Nu e mare diferența dar probabil că se va reduce cu o oră timpul de utilizare. Depide și de cât consumă ecranul diferit.

Totuși, Honor V10 are și un atuu special. Compania chineză a prezentat primele Animoji pe Android, genul de funcție prezentată de Apple la iPhone X, care îți permite să creezi un animal digital care imită mișcările tale, un fel de avatar digital care se mișcă la fel ca tine.

Mai merită spus că prețul Honor V10 este estimat pentru China la 420 de dolari, comparat cu 800 de dolari pentru Mate 10 Pro. Adică va ajunge în România la un preț de vreo 500 de euro, cu toate taxele. Dacă vine suficient de repede cu siguranță va face vânzări foarte bune.