Huawei Honor V10, cunoscut și sub numele de Honor V9 Pro, este pregătit pentru lansarea oficială pe 28 noiembrie. Terminalul aduce tehnologie de la Mate 10 și este un preview oficial pentru Huawei P11 Plus, iar încadrarea sub brandul Honor înseamnă că va avea un preț foarte bun.
Update: citește despre Huawei Mate 10 Pro.

honor v10 - honor v9 pro-min

Modelul anterior, Honor V9, este denumit prin unele țări Honor V8 Pro. Este un terminal comparabil cu Huawei P11 Plus, doar că este mai accesibil. Adică în magazinele serioase costă sub 2000 de lei, doar că la noi fiind adus de Quickmobile, costă 3.400 de lei. Ok, taxe de transport plus alte taxe, dar tot este un preț foarte mare.

Ideea ar fi ca Honor V10 să aducă tehnologiile noi, procesorul Kirin 970 cu Inteligență Artificială și alte dotări de top, la un preț accesibil, de asemenea sub 500 de dolari. Reclamele din China sunt exclusiv bazate pe Inteligență Artificială, iar Huawei a fost printre primii producători care anunță procesare neuronală integrată în procesorul nou de top. Kirin 970 este și procesorul care va veni anul viitor pe Huawei P11 și P11 Plus.

Huawei Honor V10 va fi dezvăluit și în Europa, la un eveniment oficial pe 5 decembrie, conform Go4IT. Evident, dincolo de AI, noul telefon va avea de asemenea cameră foto duală, deja o semnătură Huawei, iar design-ul va fi optimizat în jurul ecranului cu margini subțiri.

Honor V10 va avea conform GSMArena un ecran fullscreen pe format 18:9, cu diagonală de 6 inch, similar celui utilizat la Huawei Mate 10. Mai mult, Honor V10 va integra acelaşi chipset Kirin 970 cu tehnologie neuronală, 6 GB memorie RAM, opţiuni de stocare de 64 GB sau 128 GB şi un sistem dual-camera cu senzori de 16MP, respectiv 20MP. Sistemul de operare va fi Android 8.0 Oreo, cu interfața nouă EMUI 6.0.

Brandul Honor fiind relativ nou și prezentat oficial ca fiind separat de Huawei le permite chinezilor să vândă mai multe telefoane la nivel global. Dacă vă plac telefoanele Huawei, dar nu aveți buget pentru unul dintre modelele lor de top, căutați variantele de la Honor, dar nu la prețurile aduse de QM, pentru că vă expuneți la un dublu risc. Plătiți pe telefon mai mult decât face, iar apoi vă treziți că dacă aveți nevoie de garanție, ea nu este respectată. Sunt atâtea exemple pe tema asta.