HTC Desire 12 a ieșit la iveală datorită cutiei de carton care a fost prezentată pe câteva site-uri, inclusiv GSMarena. Nu știu dacă este reală și cum nu a existat un HTC Desire 11, nu știu să spun dacă informația este reală. Pe de altă parte, anul 2018 aduce generația 12 pentru HTC, iar modelele de top ar putea fi HTC 12 sau HTC U12 Life și Ultra. Deci pe de o parte poate fi considerat real.

Foto: © Editor77 | Dreamstime.com

Deși toată lumea așteaptă de la HTC un telefon de top, care să concureze cât mai bine cu flagshi-urile competiției, este posibil ca seria Desire să relanseze vânzările companiei, care este de ani de zile pe minus. Din păcate pentru ei cred că renunțarea la briz-briz-uri și lansarea unor modele simple și ieftine, gen Nokia, ar putea fi singura șansă de relansare. Plus că ar trebui să folosească resursele existente pentru marketing eficient, iar pentru producătorii de telefoane nu există nimic mai eficient decât combinația: dotări bune, preț mic, review-uri pozitive. Asta e combinația care a ajutat totdeauna companiile să facă vânzări. Iar brandul HTC deși este tot mai puțin căutat de consumatori, ar putea atrage atenția cu un model bun.

ads

Pentru Nokia, modelul Nokia 6 a marcat începutul relansării, plus reînvierea Nokia 3310 care le-a adus un buzz pe toate canalele media fără costuri mari. Pentru HTC un model Desire care să reamintească de vechiul HTC Desire. Din păcate HTC Desire 12 nu pare să fie decât un alt telefon ieftin lansat în 2018, fără mari pretenții.

Procesorul apare ca fiind un Mediatek quad-core, deci extrem de slab, dar cu autonomie bună. Ecranul este de 5.5 inch cu rezoluție HD+, respectiv 1440×720 de pixeli. Are 3GB de RAM, stocarea internă de 32GB, plus că apare că are slot de carduri de microSD, este dual-SIM, are o cameră pe spate de 12 megapixeli și cea frontală de 5 megapixeli. Bateria integrată este de 2.730 mAh, plus că are tehnologie 4G, Bluetooth și WiFi a/b/g/n. Vedeți poza la finalul textului.

Alte informații nu avem acum, doar speculații. Imaginea a fost dată prima dată de Android Authority. Ei spun că au confirmarea oficială că acest model este real. Totul depinde de prețul la care va fi lansat. Acest gen de telefoane este vândut de producătorii chinezi la sub 100 de dolari. Cei precum Samsung vând la 150 de dolari, datorită brandului. Depinde de HTC ce va dori să facă, să vândă multe unități sau să adauge 50 de euro pentru a câștiga ceva profit, dar cu vânzări mai slabe. Iar dacă îl poziționează la 200 de dolari, vor continua să piardă.