HTC Exodus 1 este prima versiune a telefonului cu tehnologie blockchain pe care compania l-a promis în cursul acestui an. Este un smartphone a cărui principală funcție pare să fie protejarea datelor personaje, fiind considerat deocamdată imposibil de spart, așa cum se prezintă Bitcoin și alte cripto-monede. Chiar poate fi cumpărat folosind Bitcoin sau Ethereum de pe site-ul companiei.

Specificații HTC Exodus 1:

Ecran: 6 inch Quad HD+ cu raport 18:9
Procesor: Qualcomm Snapdragon 845
Memorie: 6GB RAM
Stocare: 128GB
OS: Android O
Rezistența: IP68, 1,5 metri sub apă, timp de până la 30 de minute
Cameră duală: 12MP+16MP
Cameră frontală duală: de 8MP
Baterie: 3500mAh
Preț: 0.15 BTC, 4.78 ETH (971 sau 970 dolari la cursul de azi)

Informații despre HTC Exodus 1

Perioada estimată de livrare va fi în luna decembrie 2018. HTC Exodus 1 oferă performanța și design-ul unui telefon vârf de gamă al HTC și le combină cu tehnologia blockchain și cu software-ul necesar pentru a crea o experiență smartphone potrivită pentru utilizatorul modern și noua eră a internetului. Din ce spun cei care l-au văzut, este un un U12+ cu carcasa transparentă și securitate suplimentară.

ads

Funcția sa principală este asta: HTC Exodus 1 conține o zonă de siguranță – o zonă blocată de pe dispozitiv, independentă de sistemul de operare Android. Această zonă securizată va păstra cheile datelor cripto, fie că este vorba despre monede sau token-uri, fie, în viitorul foarte apropiat, va păstra toate datele digitale ale utilizatorului.

HTC a dezvoltat un sistem special numit Social Key Recovery pentru cazul în care telefonul este pierdut sau furat sau cheile sunt uitate. Aceasta este o modalitate ușoară și sigură de recuperare a cheilor pierdute în hardware. În plus, garantează faptul că HTC nu păstrează niciun moment cheile într-o locație centrală, iar utilizatorul deține permanent controlul. HTC permite selectarea câtorva persoane de contact de încredere, fiecare dintre acestea trebuind să descarce o aplicație de gestionare a cheilor. Cheia este apoi împărțită folosind un algoritm de partajare secret și este trimisă la contactele de încredere. La nevoie, utilizatorul poate recăpăta cu succes accesul la fondurile sale.

La această versiune cu acces timpuriu a dispozitivului HTC Exodus 1, compania taiwaneză invită criptografii și dezvoltatorii din întreaga lume să se alăture comunității HTC Exodus 1 și să contribuie la consolidarea acestei enclave securizate. Un element cheie al acestei perioade de acces inițial este solicitarea feedback-ului din partea comunității și a contribuțiilor pentru îmbunătățirea portofelului și a stocării sigure, prin intermediul canalului Telegram HTC Exodus.

O altă etapă în consolidarea tehnologiei va fi reprezentată de lansarea în curând de către HTC a unor API-uri care vor permite dezvoltatorilor terți să utilizeze hardware-ul Exodus 1 pentru a proteja cheile și pentru a semna tranzacții. API-ul pentru gestionarea cheilor Zion și portofelul SDK vor fi lansate pentru partenerii care au aceeași viziune – de a extinde ecosistemul blockchain și de a construi o bază de securitate și încredere.

HTC extinde ecosistemul blockchain prin crearea unui telefon dedicat aplicațiilor și securității descentralizate. Apariția Bitcoin și Ethereum a adus și ideea de deficit digital și tokenuri nefungibile (NFT-uri). Exodus 1 este un prim pas important în crearea unei platforme și a unui canal de distribuție pentru creatorii care realizează produse digitale unice.

HTC Exodus 1 poate fi pre-comandat prin programul de acces inițial aici și va fi disponibil în 34 de țări incluzând SUA, Taiwan, HK, Singapore, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Austria, Norvegia și alte țări europene.

„Au trecut atât 10 ani de la lansarea primului telefon Android de către HTC, cât și aproape 10 ani de la lansarea Bitcoin și Genesis Block. EXODUS 1 este un element fundamental al internetului cripto. Pentru ca activele digitale și aplicațiile descentralizate să-și atingă potențialul, credem că mobilul va trebui să fie principalul punct de distribuție. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu dezvoltatorii blockchain pentru a prezenta această viziune”

declară Phil Chen, Decentralized Chief Officer, HTC.