HTC Nexus S1 botezat și „Sailfish” este unul dintre flagship-urile de anul acesta cu Android N. Probabil va fi cel mai bine vândut, pentru că are display mai compact.

htc-nexus-2016-compressor

Al doilea model Nexus făcut de HTC ar urma să fie „Marlin”, încă nu știm prea multe despre el.

Informațiile sunt „pe suse” și nici autorii nu sunt foarte siguri ca ele sunt corecte. Știm aproape sigur ca vor fi două modele Nexus, dar recent și Huawei a confirmat că va face un Nexus anul acesta.

HTC Nexus S1 Sailfish ar urma să aibă ecran de 5 inch Full HD, cu densitate 440ppi, procesor quad-core la 2.0Ghz, probabil Snapdragon 820, 4GB de RAM, 32GB de stocare internă, cameră foto de 12 megapixeli, plus frontala de 8 megapixeli, baterie de 2770 mAh. Va aduce noul Android N.

Va avea design și elemente de la HTC 10, precum boxele direcționale integrate, senzor de amprente, USB TypeC, Bluetooth 4.2. Include mufa clasică de căști 3.5mm Jack.

Practic va fi un terminal bun, cu cea mai recentă platformă Google, va avea destui fani. Dar acum producătorii chinezi oferă la acest nivel de preț terminale mai performante și mai bine dotate. Există și multe voci care spun ca terminalele chinezești nu merită banii pentru că au tot felul de probleme, dar brandurile mai cunoscute precum Xiaomi sau Oppo sau OnePlus sunt deja ok, au calitate bună. Să vedem cum va merge HTC Nexus S1 Sailfish. Și mai ales ce preț va aveam…