HTC Ocean ar putea fi următorul proiect al companiei taiwaneze, un smartphone de top care să înlocuiască seria One. Desigur, HTC Ocean ar putea fi doar brandul de SUA, la noi s-ar putea chema altfel, au mai fost cazuri.

htc-ocean

HTC Ocean este o serie nouă întreagă, nu doar un smartphone. Imaginile arată un model care seamănă cu HTC 10 la design, dar are dual-camera pe spate și un ecran interesant. Este fără butoane și are margini sensibile la touch (video) care vor reproduce diverse funcții. Am mai văzut asta la ZTE Nubia 11. Tehnologia este interesantă și permite diverse gesturi și apăsări pentru a obține rezultatele care necesitau butoane – Home, Power, Volum, schimbare între aplicații și altele. Tehnologia este distractivă pentru proprietar, dar poate fi uneori și enervantă când se încurcă vreun senzor. HTC are mare curaj dacă lansează produsul așa.

Noua interfață este botezată în anumite prezentări Sense Touch, iar tehnologia pentru margini este Contexual Touch Sensitive Frame Technology. Vedem când se lansează oficial, revin cu informații.

Seria HTC Ocean ar cuprinde pentru început trei modele, HTC Ocean Master, HTC Ocean Smart și HTC Ocean Note.
Telefoanele vor avea USB Type-C, dar și mufa audio 3.5 mm jack. De asemenea este vizibilă pe spate camera foto duală.

htc-ocean-dual-camera

Personal nu cred că HTC va cuceri piața cu un nou model diferit de restul lumii. Dar un telefon bine făcut care să funcționeze bine și să arate bine are loc întotdeauna pe piață. Din păcate, în cazul ZTE Nubia 11 demo-ul a funcționat bine și arăta super, apoi când am vrut să filmez dădea cu mâna pe margini și telefonul nu făcea nimic. Apoi am luat-o de la capăt și a mers ok.

Totul depinde de interacțiunea omului cu senzorii touch. Dacă este naturală, merge bine de fiecare dată sau dacă are bug-uri și se strică când te grăbești și ai nevoie să trimiți un mesaj urgent.

Video