ZTE Nubia Z11 este lansat deocamdată „pe surse”, dar o să vedem zilele următoare și anunțurile oficiale. Este un smartphone bine făcut și cu dotări decente, dar nu are nimic din factorul *WOW* al produselor competitorilor. De altfel, ZTE nu s-au remarcat niciodată la capitolul terminale.

nubia-z11-thickness-compressor

Nubia Z11 comparat cu iPhone 6S (jos de tot) și cu Oppo R9 (deasupra). Sursa.

Eu am avut noroc să văd multe dintre terminalele ZTE la Mobile World sau IFA Berlin. Sunt terminale bine făcute, cu design ok, iar interfața chinezească o poți schimba cu un launcher de Android diferit. Totuși, prin faptul că nu au adus niciodată ceva nou în acest domeniu a dăunat popularității acestui brand.

ads

ZTE Nubia 11 are un ecran de 5.5 inch cu rezoluție Full HD, acoperit cu sticlă curbată 2.5D – cu margini exrem de de subțiri. Vine cu procesorul anului, Snapdragon 820, are accelerator grafic Adreno 530, are 4GB de memorie RAM, stocare internă de 64GB și are Android 6.0.1, camera foto de pe spate are senzor de 16 megapixeli, iar cea frontală este de 8 megapixeli.

În imaginile de la autoritatea chineză TEENA, ZTE Nubia Z11 are și senzor de amprentă pe spatele terminalului.

Ar mai fi de menționat că scorul Antutu este de circa 140.000, unul dintre cele mai mari de anul acesta.

Din păcate pe site-ul oficial prețul ZTE Nubia Z11 este de circa 500 de dolari. La acest nivel de preț sunt terminale competitoare cu 6GB de RAM sau cu ecrane mai bune, deci competiția este foarte mare.