Din păcate HTC One M10 nu s-a lansat la Barcelona, unde erau promovate tot modele precum One X9 sau One A9. Nici măcar noile modele Desire nu erau toate, unul singur l-am găsit la standul HTC. Dar între timp, echipa de social media a companiei taiwaneze și-a anunțat fanii că vine noul flagship. Dacă mă uit la imagine, cred că lansarea va fi pe 10 martie.

htc-one-m10

Power of 10 ar trebui să ne anunțe că e vorba de un smartphone de top, foarte puternic. One A9 sau X9 sunt de nivel mediu din punct de vedere al performanței. Conform zvonurilor care circulă online One M10 ar putea avea Snapdragon 820, cu 4GB de RAM și 32GB de stocare internă. Ar urma să aibă un display cu rezoluție 2K, 2560×1440 pixeli, iar Android este la versiunea 6.0. Găsiți detalii și chiar poze aici.

Design-ul este similar cu A9, adică păstrează linia iPhone 6S, cu singura modificare reală fiind poziția camerei foto. De asemenea, ca și Samsung, au trecut la senzorul foto de 12 megapixeli, care are “pixeli de dimensiuni mai mari”. Autofocus va face cu ajutorul tehnologiei laser, o idee a LG care a fost apoi preluată de toată lumea. Ecranul este de 5.1 inch, ceea ce înseamnă că nu va fi un smartphone foarte mare și că bateria integrată nu va fi foarte generoasă. De aceea cred că depinde foarte mult de preț dacă se va vinde sau nu HTC One M10.

Conform unor surse, evenimentul de lansare One M10 ar putea fi în aprilie. Pînă atunci are și Apple un eveniment oficial de lansare și unii așteaptă un iPhone ieftin care ar relansa competiția pe zona de mijloc a pieței smartphone. Deocamdată nu sunt vești foarte bune pentru HTC, care a tot pierdut teren în ultimii ani. Chiar și fanii cei mai mari ai companiei taiwaneze au ales să cumpere terminale de la competiție. Dar este la fel de adevărat că un smartphone bine făcut ar putea aduce înapoi o parte din fanii companiei. Doar că trebuie să fie un model bun, care să fie la același nivel cu S7 sau G5 la toate capitolele.