HTC One X9, modelul anunțat pe surse în decembrie, a fost prezentat oficial la MWC 2016. Nu am găsit decât un singur model Desire din noua gamă, modelul mai ieftin, revin cu detalii despre el într-un articol separat.

htc one x9 (3)

HTC trece în continuare printr-o perioadă dificilă și cred că regretă și ei faptul că nu au bătut palma cu Asus anul trecut. Am aflat la MWC faptul că linia de terminale Zenfone de la Asus este făcută de foștii angajați HTC din perioada de glorie. Conducerea HTC nu a dorit totuși vânzarea companiei, iar acum caută cu orice preț să se relanseze. Noile produse lansată în ultima perioadă au fost bune.

HTC One A9 a avut vânzări bune, ir acum au prezentat HTC One X9, mie mi se pare o alternativă bună, la un preț foarte bun, dacă nu vreți ceva low-cost. Terminalul arată foarte bine, este bine realizat, compact, stă plăcut în mână chiar dacă este mare. Ecranul este de 5.5 inch, Full HD cu o densitate de 401ppi, foarte ok. Procesorul este Mediatek Helio X10, un octa-core, cu nucleele capabile să lucreze la 2.0-2.2 GHz. Dispune de 3GB de RAM, 32GB de stocare și slot de carduri miro-SD, cu noul tip care permite utilizarea de carduri pînă la 200GB.

Camera foto are pe spate 13 megapixeli și frontal un senzor de 5 megapixeli, iar pe spate are stabilizare optică. Bateria de 3.000 mAh este suficientă pentru o zi de utilizare. Prețul anunțat pentru acest device este de 370 de dolari, probabil la noi va ajunge sub 1800 de lei, deci zic că este o ofertă foarte bună. Dacă aflu ceva despre prețul în România vă anunț.

În imaginea de mai jos e comparat cu A9, nu stăteau tocmai bine, dar vă dați seama dacă vă uitați la detalii.

htc one a9 versus x9 (1)

Galerie foto