HTC One M10 est econsiderat următorul vârf de gamă al companiei taiwaneze, modelul care va marca relansarea. Ar trebui să fie cel puțin la fel de bun precum Galaxy S7 și poate mai accesibil ca preț. Dar nu numai performanțele vor conta, de data asta.

HTC-One-M10-concept-images

Imagini concept cu HTC One M10, de aici.

Zvouri privind HTC One M10

Nu este nicio noutate faptul că HTC a avut patru ani grei, cu scădere masivă, nereușind să recucerească publicul. Succesul One M7 a fost mare, dar de atunci nimic nu a fost pe gustul publicului. Fanii HTC s-au împuținat, au trecut la Apple sau Samsung, fie au ales modele mai ieftine. Acum toate zvonurile de pe Internet se concentrează pe One M10 ca fiind un smartphone cu adevărat vârf de gamă, un terminal Android pe care și-l va dori orice utilizator de smartphone cu bani.

Să vedem detaliile tehnice HTC One M10: terminalul vine cu Snapdragon 820, cel mai nou și mai puternic procesor de la Qualcomm, cu 4GB de RAM și stocare minimă de 32GB. Va avea slot pentru carduri de memorie de mare capacitate, iar tehnologia de sunet se schimbă. În loc de BoomSound, noul One M10 va avea tehnologie “de calitate mai bună” pentru DAC, cu căști compatibile, iar oamenii spun că oferă o calitate a sunetului mai bună. Design-ul va fi inspirat de One A9, modelul care a copiat iPhone.

HTC One M10 va avea sunet mai bun în căști, focusul pe audio fiind anunțat după ce s-a spus că iPhone 7 nu va avea mufă de căști. Probabil vor să acopere nișe pe care rivalii le trec cu vederea. Tehnologia Ultrapixel pentru camera foto se întoarce iar, de data asta iar pe camera din spate. Acum ar fi un senzor de 12 megapixeli cu tehnologia Ultrapixel la care HTC nu renunță nici când vor da faliment. Deși niciun utilizator normal n-a apreciat-o. Speranța mea ar fi ca totuși camera Ultrapixel să fie pe față, nu pe spate, dar na, vedem la lansare.

Conform unor zvonuri, va avea aceleași dimensiuni cu One M9, deci ecranul ar putea fi de 5 inch, maxim de 5.1″. Se aude însă că ar fi un ecran cu rezoluție 2K, adică 2560×1440 pixeli.

Altă veste proastă de astăzi spune că HTC One M10 nu va fi prezentat la Mobile World Congress, la Barcelona, în februarie. S-ar putea să vină mai târziu.