HTC One M9+ a fost anunțat oficial și pe piața locală. Nu mai auzisem noutăți despre acest model, după anunțul pe surse din martie, a intrat într-un con de umbră. Produsul este relativ ok, dar are două probleme mari. One M9 este un model bun, dar nu excepțional, iar noa variantă nu rezolvă cea mai importantă problemă: bateria.

HTC One M9+
HTC One M9+

HTC One M9+ preia designul metalic de la seria One și aduce de asemenea un ecran cu rezoluție 2K, diagonala fiind de 5.2 inch. Include toate tehnologiile noi, precum cititorul de amprentă, Boomsound și Dolby Audio, fotografie Duo camera, are slot microSD de pînă la 128GB.

Dar de asemenea trebuie spus că are un procesor controversat, Mediatek Helio X10, un octa-core pe 64 de biți la 2.2 GHz, care pretinde că depășește Qualcomm Snapdragon 810 și este de nivelul Exynos în testele de performanță. Deocamdată nu am testat un smartphone cu acest procesor și nici nu am văzut în Antutu sau alte teste acest procesor, dar există pe net câteva informații. Galaxy S6 atingea 70.000 de puncte în Antutu, iar Snapdragon 810 circa 55.000 – pentru că trebuie restrînsă performanța datorită încingerii. Conform unor teste Helio X10 ar fi atins 53.000 de puncte în Antutu, dar poate foarte bine să fie un trucaj.

În orice caz, nu procesorul este cea mai mare problemă, ci combinația dintre putere hardware și autonomie. Iar HTC One M9+ nu are deloc un plus de autonomie, ci are aceeași baterie slabă de la M9, care acum pusă la test de procesor și ecran 2K va avea foarte puține șanse să reziste decent. Este tot de 2.840 mAh, în condițiile în care rivalii au baterii de peste 3000 mAh pe terminalele de top (cu excepția S6).

HTC One M9+ vine cu interfața HTC Sense 7, cu BlinkFeed și alte aplicații HTC. Camera foto are parte de noi inovații, ce de pe spate are senzor de 20 de megapixeli, iar cea frontală rămâne UltraPixel. Cu camera de pe spate se pot efectua și filmări la rezoluție 4K.

Din păcate nu am informații despre preț, dar nu este clar un model accesibil.