HTC U11+ este flagship-ul pe care taiwanezii aveau nevoie să-l lanseze în primăvara anului ca să fie competitivi. În schimb, ei au lansat HTC U Ultra, care nu prea concura la specificații, ci doar la preț. Apoi, când au lansat HTC U11, telefonul aducea prea puține noutăți pentru a mai fi foarte atractiv. Nu avea design modern, plus alte lucruri. Multe se repară acum cu U11 PLus, lansat oficial astăzi, doar că vine destul de târziu și cu un preț relativ mare.

Disclaimer: multe din detalii și pozele le am via Ștefan Roșioară, căruia îi mulțumesc.

HTC U11+

Noul flahship taiwanez are procesorul de top Qualcomm Snapdragom 835, 6GB de memmorie RAM și 128GB de stocare internă, slot pentru carduri microSD separat, iar acumulatorul este de 3.930 mAh față de doar 3.000 la modelul anterior. Camera foto de pe spate, botezată UltraPixel 3, are senzor de 12 megapixeli, iar cea frontală este de 8 megapixeli. Ecranul de 6 inch are format 18:9, respectiv 2:1, similar cu LG G6 și alte modele lansate astfel anul acesta. Marginile sunt subțiri, iar ecranul domină partea frontală a telefonului (82% din suprafață). Rezoluția este QHD+. Cei de la HTC sustin ca ecranul DCI-P3 Vivid colors este cel mai bun ecran pentru cei care nu isi doresc un ecran AMOLED ce ofera culori foarte vii. Ecranul suportă standardul HDR10, deci ne putem aștepta ca filmele de pe Netflix sau Amazon Video să fie redate în viitor la o calitate superioară.

ads

Camera foto frontală ar eun unghi de 85 de grade care permite realizarea de imagini mai largi și selfie-panorama, foarte la modă acum. Camera de pe spate poate filma 4K. Telefonul are tehnologia BoomSound cu 30% mai puternică decât la modelele anterioare, se aude mai tare. La video se înregistrează sunet 3D, cu rezoluția HiRes pentru pasionații de muzică și Acoustic Focus pentru a înregistra muzică clasică sau chitara de exemplu.

HTC U11 Plus are tehnologie Bluetooth 5, care permite sincronizarea mai rapidă cu accesoriile, transfer mai rapid de date. Nu are mufă de căști 3.5 mm jack, dar va avea în cutie un adaptor de la USB Tye-C la căștile cu jack de 3.5 mm, construit pentru muzică la calitate DAC, compatibil cu foarte multe căști de pe piață. Senzorul de amprentă este situat pe spate, iar butoanele sunt integrate în ecran. Terminalul beneficiază de protecție IP68 la apă și praf.

Cu bateria mare este important de menționat că telefonul suportă și tehnologia Fast Charge, dar nu a fost implementată încarcarea wireless.

HTC U11+ va fi disponibil din luna decembrie în 3 culori, la un pret recomandat de 3.600 lei. Vor exista și variante mai scumpe, de exemplu cea din galeria foto care are capacul transparent.

Galerie foto