HTC U12 Plus (sau U12+) pare să fie următorul flagship al companiei taiwaneze, se pare că nu va exista deloc modelul simplu U12 anul acesta. Desigur, vorbim despre zvonuri, nu avem acum informații oficiale pe tema asta. Lansarea oficială ar putea fi în luna mai, dacă informațiile sunt corecte.

HTC u12 plus-min
HTC u12 plus

Sursa foto: EVLeaks

Știrea a fost dată prima oară de VentureBeat care pare că l-a angajat pe Evan Blass, cunoscut pentru dezvăluirile lui despre telefoane, deseori confirmate oficial ulterior. Desigur, s-au mai stecurat și informații false, că așa este în business-ul ăsta. Dar per total are un istoric de informații confirmate de-a lungul timpului.

HTC a reușit anul trecut să evite falimentul total printr-un acord cu Google. Practic, echipa care crea telefoanele Pixel și modelele de top de la HTC a plecat la Google acum. Unii speculau că taiwanezii vor lansa doar modele ieftine, dar se pare că nu este așa și e foarte bine. Pe de altă parte, va fi foarte greu pentru HTC să mai aibă succes acum. Ar trebui să aplice strategia Xiaomi sau OnePlus – să livreze calitate maximă la preț minim, doar așa ar putea rămâne activi pe piață.

HTC U12 Plus pare să fie un model premium cu toate elementele unui flagship. Din poză sunt vizibile camera foto duală pe spate și ceea ce pare o cameră frontală duală. Ecranul pare să fie de 6 inch cu design modern, margini subțiri. Procesorul va fi cu siguranță Snapdragon 845, cel mai puternic de anul acesta. Se pare că va avea 6GB de RAM și versiuni de 64/128 GB stocare internă. Camera frontală are doi senzori de 8 megapixeli, iar cea de pe spate are un senzor de 12 megapixeli și unul de 16 megapixeli. Bateria integrată ar fi de 3.420 mAh, destul de mare.

Sursele spun că ecranul ar avea rezoluția 2960×1440 pixeli, adică ar adopta formatul Samsung 18.5:9 , altfel ar fi 2880×1440 sau pe format 16:9 ar fi 2560×1440 pixeli.

Noul model HTC are de asemenea Edge Sense, versiunea 2.0, interfața care permite controlul diverselor aplicații prin strângerea telefonului în mână. Anul trecut deși am testat funcția nu mi s-a părut extraordinară, deși este clar că e bună în anumite situații. De exemplu, asculți muzică și vrei să dai la următoarea piesă fără să cauți butonul special sau fără să scoți telefonul din buzunar.

HTC ar pregăti și modele ieftine, dar sub brandul Desire, nu va fi deocamdată un U12 simplu. Cel puțin așa susțin autorii acestui zvon. Lansarea ar fi în luna mai. Ca de obicei, cred că succesul modelului va depinde de preț, dacă se lansează la 950 de euro nu cred că vor fi prea multe vânzări. Revin cu detalii cum aflu mai multe.