Huawei Mate 10 lite a fost lansat oficial, are dual-camera și pe spate și pe față. Specificațiile sunt bune și sigur va fi mai ieftin decât Mate 10 normal.

Huawei Mate 10 lite

Huawei Consumer Business Group a anunțat oficial lansarea modelului Huawei Mate 10 lite, smartphone-ul care combină performanțele ridicate cu fotografiile expresive. Mai mult, noul model reprezintă și o premieră pentru companie: un sistem dual-camera nu doar pentru camera principala, ci și pentru camera frontală.

Huawei Mate 10 lite

Huawei Mate 10 lite este primul dispozitiv din gama lite ce integrează un display cu noua tehnologie Huawei FullView. Acesta are un ecran de 5,9 inch, de o calitate superioară, iar ecranul impresionează datorită raportului ecran-carcasă de 83%, cu format de 18:9.

Odată cu lansarea modelului Huawei P9, sistemul dual-camera a reinventat fotografiile realizate cu smartphone-ul, stabilind un nou standard în industrie. Fiind dotat cu camere foto având două obiective atât în cea principală cât si în cea secundară, Huawei Mate 10 lite oferă experiențe de fotografiere uimitoare, indiferent de subiect și setare. Sistemul dual-camera frontal de 13MP, respectiv 2MP, duce fotografia de tip Portret la nivelul următor, datorită opțiunii Flash Selfie Toning. Cu ajutorul acesteia, se pot obține fotografii cu un grad mai mare de luminozitate și o calitate superioară, de tipul celei obținute într-un studio profesionist. Camera principală combină un obiectiv de 16MP cu unul de 2MP.

Designul elegant al noului Huawei Mate 10 lite începe cu ecranul FullView impresionant, care se strecoară fără grijă în marginile netede, curbate ale corpului unibody fabricat din materiale premium. Fiecare componentă – camerele foto, senzorul de amprentă, mufa USB, senzorii și blitzul – este amplasată cu meticulozitate, pe față și pe spate, oferind astfel un design pe cât de frumos pe atât de intuitiv.

Cu un procesor Kirin 659 octa-core, 4GB memorie RAM și 64GB memorie internă, Huawei Mate 10 lite este capabil de multitasking în mai multe aplicații, în timp ce redă conținutul de pe telefon. Design-ul UX (User Experience Design) este integrat odată cu interfața EMUI ce are la bază varianta Android 7. Aceste caracteristici sunt menite să asigure o experiență desăvârșită și fără cusur prin utilizarea algoritmului de Machine Learning, care optimizează performanța pe baza comportamentului de utilizare al posesorului. În ceea ce privește durata de utilizare, bateria de 3340mAh le garantează posesorilor că nu vor trebui să își încarce telefonul pe parcursul unei zile în afara casei. În plus, senzorul de amprentă inteligent utilizează Machine Learning pentru ca deblocarea să devină mai precisă și mai sigură cu fiecare utilizare.

Huawei Mate 10 lite va fi disponibil pe plan local începând cu luna noiembrie și va avea un preț estimativ de 369 de euro.