Am urmărit astăzi lansarea Huawei Mate 10 și a versiunilor Huawei Mate 10 Pro și Porsche Design, în cadrul evenimentului oficial de la Munchen. În timpul prezentării am urmărit singurul video live disponibil. Nu am găsit niciun live-text.

De citit pe internațional: The Verge, AnandTech.

Prezentarea a fost live pe Youtube, nu știu cât va mai fi disponibilă după ce se încheie.

Lansarea Huawei Mate 10

Evenimentul oficial Huawei a început cu Richard Yu, CEO Consumer Business Group, pe scenă. Prezintă realitatea: smartphone-ul schimbă viețile oamenilor și este tot mai mult folosit în detrimentul PC-ului. Atât în viața de zi cu zi, cât și la muncă. Tot mai mulți oameni devin heavy-users pe smartphone, folosesc telefonul mai mult de 6-8 ore pe zi. Din cauza asta, au nevoie de ecran mai mare, au nevoie de autonomie mai mare, au nevoie de cameră foto mai bună. De aici s-a inspirat seria Huawei Mate (nu de la Note al Samsung).

ads

Șeful Huawei menționează iar procesorul cu Inteligență Artificială, care pare să fie cel mai important diferențiator față de concurenții cu Android. Engleza lui Richard Yu nu s-a îmbunătățit.
Huawei Mate 10 și Mate 10 Pro sunt lansate oficial acum.

Focusul este pe performanță, Mate 10 Pro ecranul este FullView, adică cu margini subțiri, OLED și rezoluție 2160×1080 FULL HD+ . Un ecran cu rezoluție mai mare consumă mai multă energie, exact cum scriam în comentariile anterioare. Ecranul este 6 inch.

Pentru Mate 10 au folosit un ecran de 5.9 inch, 2560×1440 pixeli, cu tehnologie RGBW, un nou tip de tehnologie. Telefonul este mai compact decât Mate 9 deși dimensiunea ecranului este mai similară. Mate 10 Pro are ecran și mai mare, dar este și mai compact. Șeful Huawei comparată telefoanele Mate 10 cu iPhone X, apreciind că ecranul este mult mai larg.

Bateria este de 4.000 mAh, cum se auzea în zvonuri, mult mai mare decât la concurenți. Sunt curios însă dacă și autonomia crește, pentru că pînă acum din ce am testat, nici cele cu 5.000 mAh nu au o autonomie extraordinară, aparent, bateria se consumă mai rapid, chiar dacă e mai mare. Abia aștept să le testez.

Huawei Mate 10 păstrează butonul frontal, probabil cu tot cu senzor de amprentă. Mate 10 Pro nu are butoane pe partea frontală. Butonul de amprentă este mai rapid decât orice tehnologie de identificare frontală. Mate 10 Pro are pe spate, Mate 10 pe partea frontală. Niciunul nu are senzorul lângă camera foto, ca să apeși pe lentilă din greșeală, ca la Samsung, spune șeful Huawei.

Oficialul spune că folosesc o nouă generație de sticlă pentru ecran care nu se va sparge ușor chiar dacă va cădea pe jos. Mate 10 Pro este certificat IP67 pentru apă și praf. Mate 10 este certificat IP53 pentru rezistența la apă și praf.

Opțiuni de culoare pentru Huawei Mate 10 Pro
Mate 10 optiuni de culoare

Mate 10 Porsche Design

Mate 9 Porsche Design s-a vândut de 10 ori mai bine decât se anticipa, spune șeful Huawei. A atins vânzări de câteva sute de mii de unități (șase cifre), spun oficialii. Acum lansează oficial noul model, împreună cu Porsche Design. Telefonul are interfață realizată de Porsche design. Capacitatea lui de stocare este de 256GB.

porsche design mate 10

Telefonul are parte de o cutie specială, super-premium, are o husă din piele naturală și vine la pachet cu două încărcătoare cu tehnologie de mare viteză. Are ecranul de 5.9 inch cu rezoluție 2160×1080 pixeli, diferit de ambele celelalte modele. Dau iar detalii tehnice privind procesorul Kirin 970.

procesor kirin 970

Prezintă autonomia crescută, cu 30% față de Mate 9, de asemenea încărcare mai rapidă. În mod normal, ar trebui să țină peste o zi de utilizare, ei zic 2 zile pentru un utilizator normal. Un senzor de 12 megapixeli și unul alb-negru de 20 de megapixeli. Include Optical Image Stabilisation (OIS).

Camera foto Mate 10

Primul telefon cu dual image processor, dar și Inteligență Artificială. Lentilele sunt acum f/1.6 cred că că cele mai bune la ora actuală, la nivel cu LG V30. Tehnologia AI recunoaște obiectele din imagine și încearcă să ofere contururi mai bune pentru ele și contrast mai bun cu ceea ce se află în background. Au intrat în Flight Mode ca să arate că procesarea AI este pe device și nu îl cloud-ul Huawei. Abia aștept să o testez, cum ajunge în România.

Telefoanele vin cu Android 8.0 și EMUI 8.0, așa că este posibil să fie la ora actuală cele mai performante telefoane cu Android. Prezintă acum și funcții business pentru cei din companii. Poți vorbi în șoaptă și va reproduce vocea perfect, clar, pentru cel care ascultă. Are de asemenea un mod PC, care nu necesită niciun dock, se conectează plug-and-play la orice display.

PC Mode este în meniul scurt de sus, cum accesezi setările. Conectezi la un display, poți folosi și mouse, tastatură, dar poți folosi și telefonul conectat la televizor fără nimic altceva. Ceea ce mi se pare foarte smart. Se poate crea sau rula o prezentare de pe telefon conectat la un display mare. Sau la videoproiector.

Telefonul are în cutie căști Hi-Res Digital audio și încărcător rapid, dacă am înțeles corect. Vor lansa o baterie externă fast-charging de 10.000 mAh, cameră 360 pentru filmări.

Prețul Huawei Mate 10 începe de la 699 euro cu 4GB RAM și 64GB stocare.

Prețul Huawei Mate 10 Pro începe de la 799 euro cu 6GB de RAM și 64GB de stocare.

Prețul Huawei Mate Porsche Design este de 1.350 de euro cu 256GB.

Comentariul dinaintea lansării

Huawei Mate 10 este primul smartphone care vine cu procesorul HiSilicon Kirin 970, care este primul procesor care include tehnologie de procesare neuronală, fiind anunțat înaintea lui A11 Bionic de la Apple. Detaliile aflate pe surse despre Mate 10 Pro sunt super-interesante, așa că urmăresc lansarea în direct și actualizez acest articol.
Lansarea Huawei Mate 10 vine într-un moment în care compania chineză este pe cale să detroneze Apple, devenind numărul doi mondial în privința vânzărilor de telefoane, tot mai aproape de Samsung. Modelele Huawei încep să fie la fel de populare ca terminalele Galaxy mid-range sau ca modelele iPhone mai vechi. Dar Huawei trebuie încă să demonstreze că poate face și un terminal flagship de top. Huawei P9 a fost primul pas în acest sens, dar ulterior, P10 a fost oarecum dezamăgitor. Mate 9 a fost foarte bun, iar astăzi vom afla dacă Mate 10 este cu adevărat nou, sau vedem doar o ușoară creștere de performanță datorată procesorului.

 

mate 10 lansarea - detalii, pret